Kupili Džekine zastavice i uplatili 1000 eura za liječenje Muhameda Talića

0

Edin Džeko, kapiten reprezentacije i zvijezda Rome, među prvima se uključio u akciju prikupljanja pomoći za teško bolesnog mladog nogometaša Muhameda Talića. Za čije liječenje u inostranstvu je potrebno 220. 000 eura, što je dojučer bila nemoguća misija za Muhamedovu porodicu,

Za Džekinom gestom krenuli su još neki “zmajevi”, bh navijači,, Dijaspora, sportski radnici… I sportski novinari su pokrenuli akciju prikupljanja dresova, od čije prodaje sav prihod ide za liječenje dječaka iz mjesta Šehovci kod Sanskog Mosta.

U akciju se uključio još jedan Džeko. Jasmin Džeko, bivši reprezentativac, nekadašnji as Osijeka, Dinama i austrijskih klubova, s prijateljima odlučili su pomoći Muhamedu.

– Molim vas, ja želim pokloniti svoje zastavice koje sam kao kapiten sakupljao za igračke karijere. Imam ih dvadesetak i više, Kako radite aukciju nadam se da će nekome biti interesantne. Suosjećamo s bolom koji je zadesio Muhameda i njegovu porodicu. Najvažnije da dijete ide na liječenje i što prije se zdrav vrati svojoj kući- napisao je Jasmin Džeko u sms poruci.

Nije se dugo čekalo da se javi kupac. Prije nego su zastavice i došle, javili su se Džekini prijatelji. I ponudili nesvakidašnji, još jedan potez za svaku pohvalu.

– Moji prijatelji, poslovni ljudi iz Villaha, veliki humanisti izrazili su želju da kupe zastavice i da iznos uplate na Muhamedov račun.

Džeko i prijatelji su iznenadili s jednim uslovom.

– Prijatelji, odnosno Maidin i Nusreta Halilović i njegov komšija Slaviša i Jasminka Mišić, biznismen iz Srbije, zamolili su da će zastavice slavnih klubova kupiti i novac uplatiti Muhamedu, a potom iste zastavice pokloniti za akciju, kako bi se iste prodale. Na taj način žele da se sakupi što više za Muhamedovo liječenje- izjavio je Jasmin Džeko.

Maidin i Nusreta su vlasnici auto kuće Citroen sud u Villahu. Halillovići i Mišići s Jasminom Džekom uživaju zavidan ugled u Austriji i pomažu u brojnim humanitarnim akcijama. Halilovići i Mišići su uplatili 1000 eura za kapitenske zastavice slavnih klubova, koje je poklonio Džeko.

(R.S./Sportske.ba)Share.

Leave A Reply