Načelnik Hasanbegović obišao MZ Fajtovci

Načelnik Hasanbegović obišao MZ Fajtovci

Načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović sa svojim saradnicima, obišao je u petak Mjesnu zajednicu Fajtovci.

U prostorijama koje koristi Udruženje žena “Bliha”, načelnik je održao sastanak sa novim rukovodstvom Mjesne zajednice na čelu sa predsjednicom Dženanom Cerić, kao i Udruženjem žena “Bliha”, na čelu sa predsjednicom Samirom Pajić.

Ovom sastanku prisustvovao je i direktor Doma zdravlja u Sanskom Mostu dr.Hajrudin Bošković.
Načelnica Službe za opće poslove i društvene djelatnosti Zerina Pašagić, prisutne je upoznala sa problemom vezanim za prostorije u kojima se trenutno nalazi Mjesni ured, a koje prema mišljenjima Kantonalne i Federalne inspekcije ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove kada je u pitanju osiguranje objekta, prilaz za starije osobe i invalide itd.

Mjesni ured u Fajtovcima opslužuje stanovnike na velikoj geografskoj površini, od Gornjeg Kamengrada pa sve do granice sa Bosanskom Krupom i njegovo funkcioniranje je od izuzetne važnosti.
Kao eventualno rješenje ovog problema ranije se razmišljalo o prostorijama u vlasništvu Doma zdravlja, a koje trenutno koristi Udruženje žena “Bliha”.

Obzirom da ne postoji saglasnost ovog Udruženja za ustupanje prostorija, načelnik je u dogovoru sa prisutnima iznašao novo rješenje.

Uz saglasnost Osnovne škole Fajtovci i direktorice Zinajde Pašagić-Hadžić, Mjesni ured će u narednom periodu biti izmješten u prostorije u vlasništvu škole, a koje se trenutno ne koriste.
Načelnik Hasanbegović pohvalio je dosadašnju saradnju sa Mjesnom zajednicom i Udruženjem žena “Bliha” te im čestitao na uređenju prostorija koje koriste.

Nakon obilaska prostorija ambulante u MZ Fajtovci, načelnik Hasanbegović obišao je i Osnovnu školu Fajtovci gdje je sa direktoricom Zinajdom Pašagić-Hadžić razgovarao o projektu zamjene stolarije na školskom objektu koji je u toku.

KOMENTARI