Osmorka iz Prijedora i Sanskog Mosta krala tehničku robu, cigarete, kućanske aparate…

0

U akciji PU Prijedor, kodnog naziva „Taksi“, rasvijetljeno je 12 krađa i jedna paljevina za koje su po nezvaničnim saznanjima osumnjičeni Nikola Galić (20), Goran Zorić (50), Nenad Kojić (21) sva trojica iz Prijedora, te Leon Kičin (49) Dejan Pašić (20) i Izet Alagić (22) iz Sanskog Mosta, kao i dva maloljetnika iz Prijedora. Sve krađe i paljevina počinjene su na području koje operativno pokriva PS Prijedor 1 u ovoj i protekle dvije godine.

Galić je s maloljetnikom počinio šest krađa u privatnim kućama i preduzeću iz kojih su odnijeli tehničku robu, elektrouređaje, alatne mašine, kućanske aparte. Na teret im se stavlja i jedna paljevina. Istragom je utvrđeno da su trojica Sanjana Kičin, Pašić i Alagić poharali jednu trgovačku radnju u Prijedoru iz koje su odnijeli veću količinu duhanskih proizvoda.

Kojić je osumnjičen da je u januaru ove godine od Prijedorčanina, na naročito drzak način, ukrao torbicu s ličnim predmetima.

Policija jednog od maloljetnika tereti za pljačku kuće u Gaćanima kod Prijedora dok se Zorić sumnjiči za pljačku kuće iz koje je u maju ove godine odnio kućanske aparate.

U PU Prijedor navode da je materijalna šteta pričinjena krađama teška gotovo 15.000 maraka.

– Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, kancelarija u Prijedoru, bit će dostavljeni izvještaji protiv lica N.G, L.K, D.P, I.A, N.K. i Z.G. za počinjena krivična djela, dok će protiv maloljetnih izvršilaca biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS – navedeno je iz PU Prijedor .Share.

Leave A Reply