Paša ćufte

JOŠ JEDAN brz, ukusan i jednostavan ručak na bosanski način donosi nam bosanskikuhar.ba. Brže i jednostavnije za pripremu od bosanskog lonca ili begove čorbe, ali sigurno podjednako ukusne, paša ćufte sigurno će postati jelo koje će se naći stalno mjesto na vašem jelovniku.

Sastojci:

  • 500 grama mljevenog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • Stari kruh bez kore
  • Vegeta
  • Sol i papar
  • ½ čajne žlice sode bikarbone
  • 4
  • Ulje i za prženje

 

Priprema:

Mesu dodajte sitno isjeckani luk koji ste prethodno izgnječili rukom i pomiješali s izmrvljenim starim kruhom, dva , peršinom i sodom bikarbonom. Posolite i poparite, dodajte Vegetu po želji te sve skupa dobro izmiješajte.

Smjesu oblikujte u ćufte koje će te uvaljati u i preostala dva razmućena jaja. Pržite na masnoći u omjeru pola i pola ulje, dok ćufte ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite s prilogom po vašem izboru.



Povezane vijesti


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll to top