Pet razloga zbog kojih morate imati bicikl

0

Znate li da na svijetu postoji više od milijardu bicikala?

Pored toga što je vožnja na biciklima zdrava, ona je i ekonomična, da i ne spominjemo to što na taj način čuvate prirodu.

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih prosto morate imati bicikl.

Zdrav za tijelo

Potiče rad kardiovaskularnog sustava, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorijevanje kalorija. Svakog dana ćete raditi na liniji bez odlaska u teretanu.

Zdrav za um

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a nezavisno o tome vozite li ga iz zabave ili vam služi kao sredstvo prijevoza na posao, sa bicikla ćete sići sretni, puni energije i mnogo opušteniji.

Zdrav za okoliš

Zemlje širom svijeta pokušavaju smanjiti emisiju štetnih ispušnih plinova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćete biti sretniji i fit, osjećat ćete se dobro jer ćete znati da radite nešto dobro za okoliš.

Praktičan

Gužve na cestama zbog kojih mnogi vozači gube živce? To biciklistima ne znači ništa. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vrijeme, a pitanje skupog parkinga također više neće biti važno.

Zdrav za novčanik

Benzin koji automobili gutaju velik je udarac na novčanik, a slično vrijedi i za gradski javni transport. Pod uvjetom da imate kacigu i vozite se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvijek najbolje.Share.

Leave A Reply