Sačuvajmo Sanu

0

Pozdrav ljubitelji prirode i rijeke Sane,

Kao što smo njajavili nismo odustali od protestnog izleta, a novi datum je (nedelja) 4.jun 2017. godine dan uoči Dana rijeke Sane.

Koalicija za Sanu vas poziva da se pridružite protestnom izletu na izvorima rijeke Sane koji će se održati uoči Svjetskog dana zaštite životne sredine koji je ujedno i Dan rijeke Sane, 4. juna 2017. godine.

Cilj ovog izleta, na kojem ponovo očekujemo veliki broj učesnika, je slanje poruke da je hidroelektrana Medna na rijeci Sani promašen projekat, da mi sa Sane ne odlazimo, a investitoru poručujemo da se na Sanu ne vraća. Pored toga, dajemo priliku većem broju ljudi da posjete jedno od najljepših dijelova naše zemlje, koje je ugroženo izgradnjom hidroelektrane Medna.

Plan izleta:
• Polazak organizovanim prevozom iz Banjaluke (Stara autobuska stanica) i Prijedora (ispred gradskog stadiona) je 4. juna u 9.00 časova,
• U 11.30 časova je planirana kraća pauza ispred Centra za posjetioce Pecka i okupljanje učesnika,
• U 12.00 pokret prema izvorima rijeke Sane,
• Okupljanje učesnika je na izvorima u 12.30 časova,
• Od 13.00 – 16.00 časova, planiran obilazak izvora, fotografisanje, druženje i ostale slobodne aktivnosti,
• Oko 16.00 časova polazak prema Centru za posjetioce Pecka, gdje je planirana kraća pauza za odmor i povratak u ranim večernjim časovima.

Kotizacija za izlet iznosi 8,00 KM.

Svi zainteresovani se trebaju prijaviti organizatorima i uplatiti kotizaciju najkasnije do četvrtka 1. juna 2017. godine, na sljedeće kontakte:

Za Banja Luku: Anja Damjanović, anja.damjanovic@czzs.org, 065/916-975, 051/433-141 u periodu od 9 do 16 časova radnim danom ili lično na adresi Centra za životnu sredinu, Miše Stupara 5, Banja Luka.

Za Prijedor: Goran Krivić, gorankrivic@gmail.com, 065/690-972.

Možete da se javiti i putem poruke na FB stranici Sačuvajmo Sanu.

Zainteresovani iz gradova u slivu rijeke Sane kao i iz drugih gradova mogu da se prijave organizatorima u Banjaluci ili Prijedoru u zavisnosti koji grad im je bliže da mogu da se priključe organizovanom prevozu.

Svi učesnici izleta dužni su poštovati i pridržavati se uputstava organizatora i vodiča!

Učesnici su dužni sebi ponijeti: udobnu garderobu (zavisno od vremenskih prilika), prikladnu obuću (najpoželjnije su planinarske gojzerice, papuče i sandale ne dolaze u obzir!), hranu, piće, fotoaparat…

Svi koji planiraju da na izlet idu u privatnoj režiji (svojim automobilima), takođe se trebaju prijaviti organizatorima kod Centra za posjetioce Pecka, radi lakše organizacije protestnog izleta.

Vidimo se na Sani!Share.

Leave A Reply