“U Bosnu smo se prvi put vratili 1996. godine i to nikada neću zaboraviti”

“U Bosnu smo se prvi put vratili 1996. godine i to nikada neću zaboraviti”

Uoči susreta Juventusa i Tottenhama u okviru osmine finala Lige prvaka, reprezentativac BiH Miralem Pjanić, dao je ekskluzivni intervjuu za Telegraph.

Pjanić je novinaru Telegrapha otkrio da je svojevremeno imao ponude Tottenhama i Arsenala, ali da ih je odbio. Kada su “Spursi” prodali Luku Modrića, željeli su ga zamijeniti Pjanićem, ali naš veznjak nije pristao na transfer.

“Postojali su razgovori, ali sam tada rekao da sam sretan u klubu tako da se ništa nije dogodilo”, osvrnuo se Pjanić, koji je odbio i Arsenal svojevremeno kada je nastupao za Lyon.

Englezima je govorio i o strahotama rata u BiH.

“Jasno je da je rat bio loš za cijelu Jugoslaviju, a posebno za BiH koja je najviše patila i doživjela velike nepravde. Sjećam se američkih vojnika koji su bili u mirovnoj misiji i dali sve od sebe da to smire. Bosna je meni na prvom mjestu i veoma sam blizak domovini. Iako sam uvijek živio u inostranstvu porodica i ja uvijek pričamo bosanski i preferiramo bosansku tradiciju. To je uvijek u meni i mom srcu”, rekao im je Pjanić.

Mogao je igrati za Luksemburg i Francusku, ali se odlučio za BiH.

“Želio sam postati pozitivan primjer i pokazat svim mladim ljudima da ukoliko nešto želite možete to i ostvariti. Želio sam pomoći djeci koja još uvijek žive tamo”, dodao je Pjanić.

KOMENTARI