Udruženje “Srce za šapu” gradi “Zemlju sretnih pasa” u Sanskom Mostu

Udruženje “Srce za šapu” gradi “Zemlju sretnih pasa” u Sanskom Mostu

Aktivisti Udruženja “Srce za šapu” organizovali su tokom ovog vikenda akciju uređenja lokaliteta koji je predviđen za izgradnju budućeg azila za napuštene životinje u Sanskom Mostu.

Ovaj prostor nalazi se na području sela Suhača, desetak kilometara od ovog grada, i radi se o nekoliko dunuma zemljišta koje je kupljeno sredstvima koje je obezbijedilo samo udruženje.

Prema riječima Eni Kurtović, predstavnice ovog udruženja, čitav prostor je ograđen žicom, te je zasađeno drveće i ukrasno grmlje, a uskoro će uslijediti i izgradnja objekata za smještaj životinja.

“Projekat smo nazvali ‘Zemlja sretnih pasa’ i namjera nam je da stvorimo prostor gdje će napuštene životinje imati sretan život. Budući azil je zamišljen kao prostor gdje će se one moći nesmetano kretati, a da nisu nepsretano zarobljene u kaveze i boksove, kako je to uobičajeno kod nas”, istakla je Kurtovićeva.

Prema njenim riječima, očekuje se da azil bude otvoren iduće godine, kada budu okončani svi potrebni radovi.

Inače, u Sanskom Mostu postoji azil koji se nalazi na lokalitetu gradske deponije, ali se vremenom pokazalo da je ovaj prostor neuslovan za držanje i boravak životinja

KOMENTARI