instant fap

˝Jedna marka za narod Gaze˝

Info-štand ˝Jedna marka za narod Gaze˝ organiziran u Trnovi

trnova

U petak, 28.12.2012. god. su volonteri nekoliko udruženja i omladinskih organizacija iz Sanskog Mosta nastavili sa realizacijom akcije ˝Jedna marka za narod Gaze˝.

Putem info-štandova koji su održani u našim džematima i mjesnim zajednicama, nastojali smo približiti patnje i stradanja palestinskog naroda našim građanima, ali istovremeno omogućiti doniranje materijalne podrške ovom napaćenom narodu.

Današnji info štand i organiziranje prikupljanja pomoći realiziran je u mjestu Trnova. Ispred njihove prelijepe džamije imali smo priliku svjedočiti srčanom suosjećanju našeg naroda za patnje i stradanja Palestinaca.

Inicijator ovog humanog projekta je humanitarna organizacija „Dirhem“, a u projektu aktivno učestvuju: Omladinski kulturni centar ˝Atis˝, Udruženje ˝AKOS˝, Multimedijalni servis „Exit Media“, Vijeće mladih S. Most, Vijeće učenika poljoprivredne škole ˝Sanus Futurum˝, Centar za izgradu mira, te Medžlis IZ S. Most.

Uz medijsku podršku Radio-Sane i nekoliko lokalnih web-portala ova akcija je postala poznata i do sada je dala znatne rezultate.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim građanima Sanskog Mosta koji su se srdačno odazvali ovoj akciji i dali svoj prilog.

Na kraju, želimo napomenuti da i Vi možete uzeti učešće u ovoj akciji, a više o tome možete saznati OVDJE!

KOMENTARI