10 godina hora “Harmonija”

Homeinmedia danas

10 godina hora “Harmonija”

Osnovano udruženje “Harmonija”

Cjelovečernjim koncertom koji je održan na ljetnoj pozornici malog gradskog parka na Zdeni, u sklopu ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“, hor Harmonija u proteklu subotu je obilježio desetu godišnjicu svoga djelovanja i rada. 

Hor Harmonija“ jedan je od rijetkih muzičkih sastava u našem gradu koji se bavi horskim pjevanjem, i pod dirigentskim vođenjem profesorice Alme Karabeg trenutno okuplja veliki broj aktivnih članova, prvenstveno mladih ljudi, a zbog velikog interesa kod najmlađih, formiran je i dječiji hor Melodi

. Sve javne manifestacije u našem gradu, kao što je obilježavanje značajnih datuma, državnih i vjerskih praznika, godišnji koncerti kao i druge svečanosti, nezamislive su bez njihovog nastupa.

Ovaj muzički sastav za 10 godina postojanja ostavio je neizbrisiv trag u kulturi našeg grada, te je za to vrijeme sarađivao sa velikim brojem muzičara, ubilježio bezbroj zapaženih nastupa u našoj državi i van njenih granica, te i dalje nastoji poboljšati i unaprijediti svoj rad stalnim usavršavanjem i novim muzičkim izričajima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0