10 godina od izgradnje zgrade lovačkog doma

HomeLokalne temeOstalo

10 godina od izgradnje zgrade lovačkog doma

Druženje sa sanskim lovcima

Komisija za lovstvo USK održala je redovni sastanak u Sanskom Mostu, a njemu je prisustvovao i ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Vladi USK, Dragan Polimanac. Pomenutu komisiju čine predstavnici svih lovačkih društava iz USK, a raspravljalo se o tekućoj problematici i pripremama za početak naredne lovne sezone.

Sastanak je bio radnog karaktera, ali je protekao u slavljeničkoj astmosferi, budući da je održan na dan kada je Lovačko društvo „Sana“ organizovalo manifestaciju „Živjeti s prirodom“. Na ovaj način sanski lovci su željeli predstaviti svoje aktivnosti građanima Sanskog Mosta, ali i obilježiti desetogodišnjicu izgradnje zgrade Lovačkog doma.

Treba napomenuti kako je ovaj reprezentativni objekat, sadašnji ukras grada,odnedavno u potpunom vlasništvu Lovačkog društva „Sana“, nakon što je ovih dana isplaćena i poslednja rata kredita koji je utrošen za njegovu izgradnju.

Predsjednik pomenute komisije, Muhamed Žunić, čestitao je sanskim lovcima ovaj izuzetni uspjeh, dok je ministar Polimanac istakao kako realizacija ovakvih i sličnih projekata treba biti primjer ostalim društvima i organizacijama u Unsko sanskom kantonu kada je riječ o uspješnom poslovanju. Predsjednik Lovačkog društva „Sana“, Senad Kljajić, istakao je kako su na ovaj način stvorene još bolje pretpostavke za budući uspješan rad društva te istakao kako zasluge za realizaciju ovog projekta pripadaju nekadašnjoj upravi na čijem je čelu bio rahmetli dr. Fajko Biščevićbogat muzički program.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0