instant fap

12 godina postojanja BHFanaticosa

BHF je navijačka grupa koja djeluje bez ikakvih političkih i vjerskih utjecaja.

06

Na današnji dan prije tačno 12 godina rodila se jedna nova, navijačka skupina BHFanaticos. Riječ je o navijačkoj skupini koja bodri naše reprezentacije i kod kuće i na strani. Ovo nije samo navijačka skupina, ovo je više od obične skupine navijača.

Rat Savezu
„Mi navijamo – i vi nas zovete huliganima. Mi tražimo smjenu – i vi nas zovete huliganima. Mi postojimo bez boje kože, bez nacie, bez religije – i vi nas zovete huliganima. Vi ste krali, uzimali mito, varali i lagali nam i pokušavali nam umisliti da je to za naše dobro, ipak smo mi huligani.Da, možda ja i jesam huligan,ali moj zločin je zločin ljubavi prema domovini. Moj zločin je to da ja procjenjujem ljude po onome šta oni kažu i šta oni misle, a ne po tome kako oni izgledaju. Vi možete zaustaviti jednog, ali nemožete zaustaviti sve nas.”

BHFanaticosi u ratu su sa N/FS BiH od 2006 godine tačnije od utakmice na Marakani protiv SiCG .
Slike nereda iz Osla obišle su čitav svijet te natpisi protiv Fudbalskog saveza BiH ( „Rat Savezu“„Savez Napolje“ ).
Sve je počelo u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Srbije i Crne Gore u Beogradu, u oktobru 2005. godine. Tom je prilikom u neredima na Marakani nekoliko navijača BiH teže ozlijeđeno.Glavni sekretar NS BiH Munib Usanović tada u svojim izjavama izjednačuje odgovornost navijača obje reprezentacije za dešavanje na Marakani.

BH Fanaticosi po povratku organiziraju proteste ispred Saveza, no bez konkretnih rezultata.. Nakon tog događaja, trinaest tadašnjih reprezentativaca pismom se obraća naciji i savezu da ne žele igrati za “ljiljane” dok čelnici saveza ne podnesu ostavku, a na njihova mjesta dođu istaknuti BiH internacionalci, poput Osima, Valihodžića, Safeta Sušića, Hadžibegića, Bajevića i Mehe Kodre.
U dugogodišnjem „ratu“ sredinom 2012 godine Muniba Ušanovića i Miodraga Kurešu,tužlilaštvo BiH optužuje da su od 1. 1. 2001. do 30. 9. 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plate i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu te da su od 1. 1. 2001. do 31. 5. 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

BHFanaticosi su otišli u srce Beograda na Marakanu i bodrili našu reprezentaciju svih 90 minuta pod topovskim udarima i bakljama koje su neprestalno padale na njih, no oni nisu odustali navijali su i dalje za svoju domovinu.

Gdje god da igra reprezentacija tu su i oni „I kod kuće i na Strani“. U Švedskoj, Njemačkoj po prvi put se deslio da ima više gostujućih navijača ( BHFanaticosa) od domaće publike.BHFanaticosi su dosta puta učestvovali i na darivanju krvi, humanitarnim akcjama….

“Noć i dan, ti si moj san.”

BHFanaticosi, želim vam još puno tekmi dobrih putovanja širom domovine i svijeta

Bitke vodili, bitke dobili, obraz ste sačuvali, ponosni ostali…..Vi ste heroji nacije…

KOMENTARI