instant fap

12. put „Harijevim korakom“

12. put „Harijevim korakom“

U proteklu subotu u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva „Kanjon“ iz Sanskog Mosta održana je 12. tradicionalna planinarska šetnja „Harijevim korakom“, a podovom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika, Općinskog sportskog Saveza, i glavnim dugogodišnjim sponzorom porodicom Karić.

FOTOGALERIJA

Dvanaestu planinarsku šetnju pohodilo je preko dvije stotine planinara i građana, ljubitelja prirode iz Prijedora, Kozarca, Bosanske Krupe, Bihaća, Cazina, Ključa, Zagreba i domaćina Sanskog Mosta.

Riječ je o tradicionalnom događaju koji se održava u znak sjećanja na Muharema Grozdanića Harija, koji je bio strastveni planinar i veliki zaljubljenik u prirodu. “Harijevim korakom” je planinarska šetnja obalama našeg lijepog Dabra. Kako su godine prolazile, mi smo bili sve bolji i bolji, a naši gosti u sve većem broju, sve draži i draži, istakla je predsjednica PED “Kanjon” Sanski Most Amira Šabić.

Povodom Dana nezavisnosti, a osim memorijalnog karaktera, ovaj događaj ima za cilj promociju prirodnih ljepota ovoga kraja, kao i popularizaciju samog planinarenja.

Ovom događaju prisustvovao je i predsjednik PS FBiH, Ermin Lipović, koji je istakao kako je ovo jedan fenomenalan događaj koji se dešava iz godine u godinu u Sjeverozapadnoj Bosni, te kako mu je veliko zadovoljstvo što je prisustvovao ovom događaju u Sanskom Mostu, koji okuplja veliki broj planinara.

Na kraju, članovi PED “Kanjon” Sanski Most zahvalili su se Općinskom sportskom savezu, općinskom načelniku Farisu Hasanbegoviću, Murisu Kariću i njegovoj porodici, LD „Sana“, Mas prometu Sanski Most, central osiguranju i hotelu Asi, kao rtv Sana koji su nesebično pomogli organizaciju dvanaeste planinarske šetnje “Harijevim korakom”.

Zahvalnost je upućena i društvima i klubovima Zagreb-Matica, “Klekovača” Prijedor, “Mrakovica” Kozarac, “Kozarački kamen” Kozarac, Lanište Ključ, Eko-Sport Ključ, “Grmeč” Bosanska Krupa, “Krajina” Cazin, “Krajiški soko” Cazin, “Horizont” Bihać, “Runolist” Bihać, “Condor” Sanski Most, Mulež Sanski Most, učenicima OŠ “Mahala” na čelu s direktorom Mehom Batićem, kao i brojnim građanima i ljubiteljima prirode.

Nakon pohoda priređen je zajednički ručak za sve učesnike uz druženje i razgovor planinara. A ovaj pohod obilježio je i jedan lijep gest.

Najstariji učesnik pohoda Hamdija Kahrimanović i i najmlađa učesnica pohoda Emina Jakupović su na obalama rijeke Dabar zasadili plemenito drvo lipu i tim činom poslali poruku da pririodu trebamo i želimo ostaviti čistom.

Svima njima su na kraju ovog tradicionalnog događaja uručene zahvalnice, a organizator naredne godine očekuje još veći broj učesnika.

KOMENTARI