instant fap

14 godina rada „Skonto-proma“

Preduzeće za proizvodnju namještaja i presvlaka za namještaj „Skonto-prom“ iz Prijedora u ovoj godini ostvarilo je 20 miliona KM prometa, uložilo četiri miliona KM u nove pogone, a za iduću godinu planira investicije vrijedne dva miliona KM.

skontoprom-14-godina-rada-2

Vlasnica i direktorica „Skonto-proma“ Elizabeta Josipović za iduću godinu najavila je završetak investicije u proizvodnom pogonu u Ključu ukupne vrijednosti šest miliona KM, kao i otvaranje dviju novih proizvodnih linija za tapaciranje i jedne za proizvodnju madraca u prijedorskoj fabrici.

„Iz Ključa ćemo mjesečno izvoziti 40.000 malih stolica, 10.000 tapaciranih stolica i hiljadu kreveta uz ukupan promet od 1,2 miliona KM mjesečno“, rekla je Josipovićeva novinarima u Prijedoru u povodu 14. godišnjice rada „Skonto-proma“.

Ona je naglasila da je firma „Skonto-prom“, pored šivanja presvlaka za namještaj, uvela nove proizvodne linije, i to za tapaciranje i za obradu drveta od trupca do finalnog proizvoda.

„Uspjehom smatramo što smo zadržali broj radnika, što smo opstali u vremenu kada se gase mnoge firme u tekstilnoj i drvoprerađivačkoj industriji i što smo transformisali unutrašnju organizaciju“, kazala je Josipovićeva.

Prema njenim riječima, ovogodišnji promet manji je od prošlogodišnjeg, ali je izvoz u posljednjem kvartalu veći nego u prvih šest mjeseci ove godine, tako da je poslovanje ponovo u usponu.

„Skonto-prom“ izvozi 95 odsto svoje proizvodnje, najviše u Njemačku, Švedsku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Rusiju, Holandiju, Veliku Britaniju i Sjedinjene američke države. Zahvaljujući Spoljnotrgovinskoj komori BiH i USAID-u, učestvovao je na vodećim svjetskim sajmovima namještaja u Kelnu, Birmingamu i Njupointu.

Zapošljava 500 radnika u proizvodnim pogonima u Prijedoru, Prnjavoru, Sanskom Mostu i Ključu i u izložbeno-prodajnim salonima svog namještaja „Urban“ u Prijedoru, Banjaluci, Sarajevu i Beogradu.

„Skonto-prom“ je osnovan 1998. godine kada su tri zaposlena počela raditi u jednom prijedorskom potkrovlju.

KOMENTARI