instant fap
NaslovnicaUncategorized

SBB nezainteresovan za ponos, a još manje za Bošnjake

SBB nezainteresovan za ponos, a još manje za Bošnjake

Nakon neopozive ostavke na funkciju predsjednika MO Saveza za bolju budućnost BiH Ilidža, na funkciju člana Općinskog odbora SBBBiH Ilidža i neopozive ostavke na funkciju člana SBBBiH, diplomirani inženjer Ekrem Čelebić za Oslobođenje kaže kako je od članstva odustao kao i većina članova ove stranke.

A upravo je Čelebić bio kandidat SBB-a za Skupštinu KS-a i ostvario jedan od najboljih rezultata na Ilidži sa više od 1.500 glasova. Razočarenje je krenulo još kada je na vanrednim izborima SBB odlučio za načelnika kandidovati Huseina Mahmutovića.

– Kurs stranke, od osnivanja kada je bio okrenut običnom čovjeku, okretao se dok rukovodstvo stranke nije postalo cilj samo sebi. Borba za lični interes i vlast. Ja sam ga stvorio na Ilidži. Uključivao ljude u članstvo, raspoređivao po mjesnim odborima. Jedva čekam da dođu izbori i da vide kako će proći u ovoj općini, ističe Čelebić.

Od prvog predsjedništva SBB-a u općini Ilidža, koje je i napravilo najbolje rezultate i koje je brojalo 15 članova, u stranci nije ostao skoro niko.

– Stranku je prvo napustio mr. Elmedin Ribica, prvi potpredsjednik dipl. ing. Mesud Ramić, a nakon njih i sam predsjednik stranke na Ilidži mag. Admir Mulaosmanović. Nedugo poslije, iz SBB-a su izašli prof. Suad Zijadić, Sead Hrasnica, pravnica Deniza Handžić, pravnik Mirzeta Mahmutović, dipl. ing. Almir Mahmutović, mag. Abdel Alibegović… Nismo ništa bolji. Gori smo, puno gori. Prof. dr. Rasim Lakota izabran je skoro jednoglasno za predsjednika KO SBB-a, a prvi sekretar stranke mi je kazao da mu je jedini problem to što je Lakota Sandžaklija, priča Čelebić.

KOMENTARI