instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski judisti osvojili 15 titula Prvaka USK

Sanski judisti osvojili 15 titula Prvaka USK

U Bihaću je u proteklu nedjelju održano Kantonalno judo prvenstva USK za djecu na kojem je učešće uzelo oko 130 takmičara iz klubova koji egstiraju na prostoru Unsko-sanskog kantona, a to su bihaćki klubovi „Una“, „Sakura“, „Nipon“, zatim klubovi „Cazin“ i „Sana“, a nastupuli su i takmičari iz gostujuećeg kluba „Duman“ iz Livna.

Kantonalno prvenstvo se održava jednom godišnje s ciljem da se promoviše judo sport koji je već ionako popularan ,a po ocjeni UNICEFA je jedan od najkorisnijih sportova za djecu.

Ujedno, prvenstvo je prilika za trenere da provjere trenutnun formu svojih takmičara pred brojne nastupe do kraja ove i u narednoj 2020. godini. Na ovom sportskom događaju Judo kluba „Sana“ je nastupuio sa 35 takmičara uzrasta do 14 godina.

Oni su do sada više puta dokazali da nema domaćeg ili međunarodnog takmičenja na kojem se ne penju na pobjednička postolja, a tako je bilo i ovaj put. Osvojili su 31 medalju i to čak petnaest zlatnih, jedanaest srebrnih i pet bronzanih.

Treba istaći, da su sanski judisti ekipno zauzeli drugo mjesto, a mala bodovna razlika ih je dijelila od titule kantonalnih ekipnih prvaka.

Zlatnim medaljama su se okitili Ena Ajkić, Alis Ajkić, Adem Sinanović, Abdel Sawanda, Ivano Atlija, Anesa Kozarac, Medina Kadirić, Ajdin Kumalić, Amina Kadirić, Edin Dunić, Harun Kumalić, Adna Nalić, Adela Nalić, Amar Plavotić i Imran Muhtari. Srebrne medalje su osvojili Fejsal Salkičić, Hana Handanagić, Ervin Eminagić, Adnan Bošković, Dino Đumišić, Harun Hasanbegović, Ajla Kumalić, Mehmed Susić, Boris Trivić, Ali Hožić i Meryem Krupić, a bronzane Alma Majdankić, Ena Basić, Amar Mehadžić, Mersin Baltić i Kenan Bošković.

Trener Judo kluba „Sana“ Muhamed Kolaković, čestitao je svojim mladim pulenima na još jednom velikom uspjehu. Kako ističe, i više je nego zadovoljan ostvarenim rezultatima, a zvanično je u Sanski Most došlo 15 titula prvaka, te 11 titula viceprvaka USK.

On ističe da je JK „Sana“ već odavno prešao cifru 200 medalja osvojenih u ovoj godini na takmičenjima u Bosni Hercegovici, Sloveniji i Hrvatskoj. Za mlade sanske judiste nema odmora jer u subotu, 9. novembra imaju nastup na međunarodnom kupu u Jastrebarskom, gdje će kao i do sada na nastupima u susjednoj Hrvatskoj dostojno predstaviti svoj grad Sanski Most, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. 

KOMENTARI