20 golova djece Podgrmeča

20 golova djece Podgrmeča

Predpioniri Podgrmeča su pobijedili svoje vršnjake iz Kamenice kod Bihaća rukometnim rezultatom sa 20 : 0. Očekivano dobra igra i pobjeda sanskih dječaka sa najvećom golijadom do sada.

Strijelci za predpionire su bili Sadiković sa 7 golova, Cerić i Mahmutović sa po 3 gola, Hodžić i Rekić sa 2 gola, te Selman, Fikić i Kaltak sa po 1 postignutim golom. 

Najmlađa takmičarska selekcija Podgrmeča je ubjedljivo prva sa 52 osvojena boda. Drugoplasirano Jedinstvo iz Bihaća ima 10 bodova zaostatka.

Nevjerovatna gol razlika od +150, sa 153 postignuta gola u 19 odigranih utakmica, što je u prosjeku 8 postignutih golova po utakmici.

Mladi sanjani su samo tri puta vadili loptu iz svoje mreže.

Prvi strijelac ekipe, Džan Sadiković je prvi strijelac lige sa 53 postignuta gola. Mirza Hodžić je na drugom mjestu sa 30 postignutih golova. Tarik Cerić je sedmi strijelac lige sa 14 postignutih golova. Kapiten ekipe Tarik Jakupović je postigao 10 golova.

Pioniri Podgrmeča su odigrali dobru i do kraja neizvjesnu utakmicu. Pioniri Kamenice su pobijedili sa 3:4 i dokazali da se zasluženo nalaze na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 34 osvojena boda. Podgrmeč se nalazi na sedmom mjestu sa 14 osvojenih bodova.

Najmlađe selekcije Podgrmeča u narednom kolu gostuju kod vršnjaka iz NK Borac Izačić.

KOMENTARI