instant fap

50 godina zatvora za pedofila koji se skrivao u BiH

50 godina zatvora za pedofila koji se skrivao u BiH

Michael R. Vucic (43) američki učitelj hrvatskih korijena, osuđen je na 50 godina zatvora, zbog seksualnog zlostavljanja dvije učenice koje je snimao tokom tog čina.

Iako je na prvom saslušanju sudiji Danielu Shanesu rekao da nije kriv tvrdeći da su učenice na sve pristale, suočivši se s dokumentacijom eksplicitnog sadržaja, priznanjima svojih kolega i potresnim svjedočanstvima svojih žrtava Vucic se pokajao, piše Jutarnji.hr.

– Svi koji me poznaju znaju da ne mogu namjerno povrijediti drugo ljudsko biće. Kajem se za svoje postupke i zauvijek će mi biti žao zbog tih djevojaka i njihovih porodica. Nadam se da će mi Bog oprostiti, ali i svi oni koje je pogodio ovaj slučaj – rekao je sa suzama u očima Michael Vucic sudiji dok su ga, s pancirnim prslukom na prsima, čuvali policajci. Ne bi li ipak ublažio priznatu krivicu, dodao je da je seks bio uz pristanak.

Cijeli postupak pratile su i Vuciceve dvije žrtve, a njihova mučna svjedočanstva o uništenoj mladosti potresla su sve.

– Ovo me je potpuno uništilo. Oštetilo me je i mentalno i emocionalno. Došla sam do ruba. Završila sam u bolnici nakon što sam se nagutala tableta – prisjetila se tih školskih trenutaka jedna od Vucicevih žrtava.

Druga žrtva pak skupila je hrabrosti i direktno se obratila bivšem učitelju: “Ti uopšte nisi čovjek. Nemaš ljudskosti. Ostavio si me da živim u nepodnošljivoj tuzi.”

Vucic je pobjegao u Hercegovinu, gdje je u septembru prošle godine i uhapšen. Dok je u sarajevskom ekstradicijskom zatvoru čekao izručenje, zatražio je politički azil, ali ga nije dobio. Znajući da bi opet mogao pobjeći, američki sud mu je odredio 10 miliona dolara kaucije, no ostao je u zatvoru.

Tokom istrage šokantno je bilo i saznanje da je još troje učitelja te čikaške škole znalo za seksualna zlostavljanja. Zbog neprijavljivanja gnusnog čina uhapšeni su profesorica matematike April Courtney (35), profesor fizičkog Michael Lanners (38) i profesor društvenih nauka John Keehan (49). U odbranama su rekli da su mislili da Vucic priča bajke jer je navodno često izmišljao. April Courtney je zbog neprijavljivanja seksualnog zločina osuđena na 30 dana zatvora jer je policiji predala Vucicevu vreću punu porno uradaka. Lanners i Keehan presude čekaju na slobodi jer su uplatili po 5000 dolara kaucije.

KOMENTARI