instant fap
NaslovnicaMagazin

65 posto ljudi mršavi jedući jaja za doručak, no ona moraju biti ovako pripremljena

65 posto ljudi mršavi jedući jaja za doručak, no ona moraju biti ovako pripremljena

NUTRICIONISTI se slažu: jaja su jedna od najhranjivijih namirnica.

Po njima, radi se o supernamirnici, koja vam može pomoći da smršavite, ali je i vrlo hranjiva te vas čini zdravima.

Za maksimalni efekt, stručnjaci preporučuju da jedete 2-3 jaja dnevno, a ako dosad to niste znali, jaja su bogata proteinima, zdravim mastima, vitaminima i mineralima.

Uz to, jaja su niskokalorična pa ako stavite 2-4 jaja za doručak na tanjur, uz nešto zdravog povrća, imate kvalitetan obrok od svega 300 kalorija, a sito ćete se osjećati dulje vrijeme, zahvaljujući proteinima. Dobro je i poznato kako visoko proteinske dijete mogu smanjiti želju za hranom za čak 60 posto i spriječiti grickanje u kasne noćne sate.

Jedno je istraživanje dokazalo kako su ispitanici, koji su jeli jaja za doručak, izgubili više od 65 posto na kilaži u odnosu na one koji ih nisu jeli, i to u roku od samo tjedan dana. Uz to, jaja su jeftina namirnica, brza i laka za pripremu.

No, znate li koja su ipak najzdravija? Kuhana, naravno, jer se pri njihovom spremanju ne koristi ulje.

Pssst! U posljednje vrijeme, društvene mreže zaludjela su jaja u obliku oblaka, a radi se o doručku od samo 160 kalorija. Donosimo vam recept:

1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka i miješajte ih dok ne dobijete čvrstu masu, odnosno takozvani snijeg.

2. Snijeg od bjelanjaka žlicom izvadite na papir za pečenje u nekoliko hrpica, ovisno o tome koliko ste jaja razbili. U svakoj hrpi napravite rupu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 3 minute.

3. Izvadite bjelanjke iz pećnice i u svaku hrpicu izlijte po jedan žumanjak te sve skupa vratite u pećnicu na još 3 minute. Zatim ih izvadite iz pećnice i poslužite.

 

Ovisno o vašem ukusu, u jaja možete dodati svakakve začine i mirodije, pa čak i sitno nasjeckano povrće. Također ih možete poslužiti i bez ikakvih dodataka, svejedno će biti ukusna.

KOMENTARI