instant fap

Abdići kreću u obračun

Elvira Abdić – Jelenović, zastupnica u Skupštini Unsko-sanskog kantona i u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, jučer se saopćenjem javno ogradila od postupaka koji nisu u skladu sa Statutom Demokratske narodne zajednice (DNZ), kojeg provode, kako navodi, Rifat Dolić, Hafeza Sabljaković, Husein Hadžić, Alija Beširević, Muhamed Škrgić, Nermin Purić, Kenan Keserović, Admil Mulalić, Sejfo Mustafić i Predrag Sekulović, članovi Predsjedništva DNZ-a u tehničkom mandatu, čiji je i ona član.

Ne piše se dobro

– Predsjedništvo stranke nije napravilo nijedan potez koji je u suprotnosti sa Statutom stranke. Mimo njega rade upravo dotična gospođa i njen otac Fikret Abdić, odgovorio nam je predsjednik DNZ-a Rifat Dolić.

Na posljednjim lokalnim izborima, protiv DNZ-a i bivšeg načelnika Admila Mulalića, Fikret Abdić je podržao nezavisnog kandidata Edina Behrića koji je i pobijedio.

– Oni su najavili da će danas ući te preuzeti i prostorije stranke, ali do toga nije moglo, niti će doći. Mislili smo da ćemo mi praviti probleme i tokom načelničke primopredaje Behriću. Međutim, mi smo se ponijeli i tu kao evropska stranka. Naš kandidat i bivši načelnik i danas nastoji da pomogne Behriću, jer sa savjetnicima koji ga vodaju ne piše se dobro Velikoj Kladuši, kazao nam je Dolić.

Ipak, Abdić se poziva na loše izborne rezultate DNZ-a, odnosno izborni legitimitet kojeg su potvrdile pristalice struje Fikreta Abdića, te kreće u borbu za preuzimanje stranke, protiv koje iznosi optužbe.

– Izvješće o financijskom poslovanju DNZ-a nikad nije razmatrano na Skupštini ogranka, već je budžetom stranke, koji u prosjeku iznosi 400.000 KM, u cijelosti raspolagao isključivo Rifat Dolić, tvrdi ona.

SMS poruka

Dok ona optužuje većinu u Predsjedništvu da su “kidnapovali” stranku koju je formirao njen otac, zanimljiv je podatak o tome kako je do sukoba između Abdića i DNZ-a uopšte i došlo.

Rifat Dolić je napisao SMS poruku tadašnjem načelniku Admilu Mulaliću, kada su mu trebali ići na noge u Rijeku, da od Fikreta Abdića očekuju “ispiranje mozga i izmišljanje tople vode!”, ali je greškom, umjesto načelniku, poruku poslao Fikretovom sinu Ervinu Abdiću. Povrijeđeni ego nekadašnjeg vladara Bosanske krajine bio je pravi uzrok raskola među njima, smatra Dolić.

KOMENTARI