instant fap

Aca Lukas: Neću da otkažem koncert u Sarajevu!

Srpski izvođači još uvijek nisu u potpunosti prihvaćeni u Bosni i Hercegovini, u to se tokom jučerašnjeg dana uvjerio i folk pjevač Aca Lukas, od kog ”Savez udruženja boraca Patriotske lige kantona Sarajevo” zahtjeva da otkaže koncert, koji je zakazao u dvorani ”Zetra” za 15. decembar

 

– Ta renomirana ”zvijezda” iz Srbije svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcjenjuje kulturne i tradicionalnih vrijednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH. Tražimo od organizatora da otkaže zakazani koncert s porukom da nikada takvim ”umjetnicima” ne ukazuje gostoprimstvo – navodi se u saopštenju pomenutog saveza u kom oni zahtjevaju od organizatora da Lukasov koncert bude i otkazan. Međutim, Aleksandar Vuksanović za ”Alo!” otkriva da nema namjeru da otkaže koncert u sarajevskoj “Zetri”.

– Neću da otkažem koncert. Moraće da mi pokažu javno gdje sam ja loše govorio o Bosni i Bosancima. I uopšte mi nije jasno šta sam ja njima osporavao, ne kapiram šta hoće da kažu. Nema razloga da otkazujem koncert jer u Sarajevu imam previše publike, a imam i veliki broj prijatelja. Izgleda da je tu po srijedi neka zla namjera. U Sarajevo idem čista obraza. Ne bih išao da osjećam neku mržnju, a ovdje to svakako nije slučaj – dodao je Aca, koji nije odobravao dolazak Dina Merlina, koji je u “Beogradskoj areni” održao koncert prošlog novembra.

– Ja sam Dina samo pitao da li o Srbima i dalje misli isto ono što je nekada govorio. Za Bosnu i Bosance nikada ništa loše nisam govorio, a ako on nije otkazao koncert u Beogradu, ne znam zašto bih ja u Sarajevu. Skoro sam nastupao u Bosni. I nikada nisam imao tamo ni jedan jedini problem, a hale i dvorane u kojima sam pjevao bile su pune. Ponavljam, riječ je vjerovatno o zloj namjeri – dodao je Aca Lukas za “Alo!”.

KOMENTARI