instant fap

Adnan Junuzović najbolji mladi nogometaš u SAD-u: Zovu ga “Ameri”, a on čeka Sušićev poziv

Iako je, kao američki državljanin, već nastupao za reprezentaciju SAD-a U-17 i dobio poziv za U-19, kaže da je njegovo srce u BiH.

Na tradicionalnom šampionatu SAD-a za mlade nogometaše u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji je krajem prošlog mjeseca održan u Južnoj Karolini, mladi Bosanac Adnan Ado Junuzović, kao najbolji igrač u konkurenciji do 19 godina, osvojio je pehar “Zlatna lopta” (Golden Ball Award).

S ocem Sanaidom i majkom Nerminkom živi u Atlanti i studira. U njegovim dokumentima piše da je iz Pule u Hrvatskoj, a Adnanovi roditelji porijeklom su iz Doboja.

Srce u BiH  

Njegova majka Nerminka, naime, kada je buknuo rat, bila je trudna, a tražeći spas nakon progona iz Doboja, u novembru 1992. porodila se u Puli.

– Zbog toga se u dokumentima pojavljuje Pula kao Adnanovo rodno mjesto – priča nam Nedžad Hajrulahović, Adnanov daidža, povratnik u Doboj.

Kako nam je kazao, Adnanov uspjeh nije ostao neprimijećen. Iako je, kao američki državljanin, već nastupao za reprezentaciju SAD-a U-17 i dobio poziv za U-19, kaže da je njegovo srce u BiH.

Džeko mu uzor 

Nedžad nam priča da je Adnanu nedavno stigao poziv da se pridruži ekipi Los Anđeles Galaksija, gdje trenutno nastupa i britanska nogometna zvijedna Dejvid Bekam (David Beckham), a Adnan priželjkuje da nastupa za nacionalni tim BiH.

– Moj uzor je Edin Džeko. Iako ne pamtim svoju domovinu i stjecajem okolnosti nisam u njoj rođen, volio bih zaigrati za reprezentaciju BiH i dati svoj doprinos zajedno s ostalim reprezentativcima i legendarnim trenerom Sušićem, kojeg izuzetno cijenim – kaže Adnan Junuzović na tečnom bosanskom jeziku.

KOMENTARI