instant fap
Naslovnicainmedia danas

Afere i problemi koje proizvodi Vlast USK-a su građane doveli na rub ponora

Afere i problemi koje proizvodi Vlast USK-a su građane doveli na rub ponora

Kroz četiri godine mandata Skupština i Vlada Unsko-sanskog kantona raspolaže sa dvije milijarde maraka o čijoj potrošnji se odluke donose po kafanama i benzinskim pumpama.

Taj novac se koruptivnim radnjama raspoređuju u lične ili džepove stranačkih kolega. Za takve radnje pojedince tereti tužilaštvo, sude im sudovi i ispituje ih policija, ali oni i dalje smatraju da trebaju da vode ovaj Kanton.

Stranačko zapošljavanje u institucije, ustanove i preduzeća Kantona zarad osiguravanja glasova i drugih ličnih benefita je dovedeno na takav nivo da pojedini zastupnici u Skupštini imaju i svoje privatne ministre.

Insistiranje na razvoju one općine ili grada iz koje dolazi većina na štetu drugih općina ili gradova Kantona je potpuna besmislica. Između ostalog, izgradnjom kvalitetne putne komunikacije kojom bi se za pola sata ili sat stiglo s jednog kraja Kantona na drugi ne bi bilo važno da li se tvornica ili aerodrom nalazi u Kladuši, Cazinu, Bihaću, Sani ili gdje drugo.

USK može napredovati samo ako se okupe mladi i sposobni ljudi, bez političkog upravljanja, totalitarizma, straha i neslobode razmišljanja, brz kupovine i progona ljudi, bez korupcije, laži i prevara. Pošteno, jače, krajiški!

Saopćenje za javnost Pokreta za Modernu i Aktivnu Krajinu – PoMAK

KOMENTARI