instant fap
NaslovnicaMagazin

Aferim, žene iz Burse: Brinu o skoro 3.000 napuštenih pasa

Aferim, žene iz Burse: Brinu o skoro 3.000 napuštenih pasa

Nekoliko žena u turskom gradu Bursi uradile su gestu vrijednu svake pažnje tako što su odlučili da pomognu u zbrinjavanju i zaštiti uličnih pasa. Osnovale su Udruženje čuvara prirode (Patisev) u okviru kojeg se na tri farme brinu za skoro tri hiljade uličnih životinja.

Mefaret Ozmez, Sonay Ileri i Beyza Gurbetci su se i ranije brinule o životanjama, a prije tri mjeseca su odlučile osnovati udruženje i nastaviti zajednički borbu kako bi pomagale napuštenim ljubimcima.

Na farmama se brinu o životnjama tako što ih hrane, donose im vodu, a one povrijeđene hrane vlastitim rukama, što sve nekako podsjeća na iskrenu majčinska ljubav.

Predsjednica udruženja Mefaret Ozmez je u razgovoru za AA kazala da pokušavaju na svaki način pomoći životinjama zbog čega su presretne.

“Već 20 godina pomažem životinjama. Kada sam došla na ovu farmu to je bio jedan od najljepših osjećaja u životu. Nadam se da će svako osjetiti ovu ljubav prema životinjama. Volonterski smo praktično majke ovim ljubimcima”, kazala je.

Sonay Ileri, koja se također godinama brine o životinjama, izjavila je da uživa i odmara se dok pomaže napuštenim životinjama.

“Sretni smo kada vidimo da smo uspjeli obradovati životinje”, rekla je Ileri.

Još jedna od osnivačica udruženja Beyza Gurbetci, izjavila je da je presretna što učestvuje u ovoj humanoj akciji i pomaže životinjama.

bursa_napusteni_psi_AA_001.jpg - undefined
Foto: Anadolija

“Pazim ih kao i vlastitu djecu. Imam dvojicu sinova. Oni su odrasli i sad se sami o sebi mogu brinuti. Ali ove životinje ne mogu i trebamo im pomoći. Osjećam duboki mir i spokojstvo kada vidim životinje kako trče okolo”, kazala je Gurbetci.

Serap Mumcu, još jedna članica udruženja iz Burse, istakla je da osjeća veliku ljubav prema napuštenim životnjama.

“Ne samo ove, hranim i životinje koje vidim bilo gdje. Ja sam sretna kada vidim da su i životinje sretne”, rekla je Mumcu.

KOMENTARI