Aguero nije ni otišao kako treba, a Manchester City ga je već žestoko ponizio

HomeSport

Aguero nije ni otišao kako treba, a Manchester City ga je već žestoko ponizio

Da li ovako najavljuje dobru partiju? Aguero spremio posebnu frizuru za derbi

Argentinski napadač Sergio Aguero prije nekoliko sedmica zvanično je potpisao za Barcelonu.

Aguero je nakon deset godina napustio Manchester City jer nije postigao dogovor oko produženja ugovora. To je iskoristila Barcelona koja je angažovala Argentinca bez obeštećenja.

Iskusni napadač prije nekoliko sedmica potpisao je dvogodišnji ugovor s Barcelonom i očekuje se da će biti veliko pojačanje u narednoj sezoni za katalonski klub.

Aguero je proveo deset odličnih sezona u dresu Manchester Cityja gdje je ostavio veliki trag, te je postao najbolji strijelac u historiji kluba s Etihada.

Međutim, sigurno je da će navijači Cityja najviše pamtiti utakmicu protiv QPR-a kada je Aguero u posljednjim sekundama zabio gol za 3:2 i donio prvu titulu prvaka Engleske ovom klubu.

Ubrzo nakon toga u Manchesteru je osvanuo i mural u čast Aguera i gola za titulu Građana.

Ovaj mural krasio je Manchester godinama i činilo se da će još dugo biti na ovomj zidu, ali se to neće desiti.

Image

Naime, samo nekoliko sedmica nakon što je Aguero napustio City i potpisao za Barcelonu odlučeno je da se njegov mural ukloni. Jučer je počelo uklanjanje istog što je razočaralo navijače Cityja.

Image

Navijači su ljuti što je klub dozvolio da se ovaj mural ukloni jer je ovo jedan od najvećih trenutaka u historiji Manchester Cityja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: