instant fap

Airsoft susret u Sanskom Mostu

Airsoft susret u Sanskom Mostu

Nedavno formirani Airsoft klub “Condor”, koji djeluje kao sekcija u sklopu istoimenog kluba ekstremnih sportova iz Sanskog Mosta, upriličio je prezentaciju ove sportske discipline, a cijeli događaj uveličali su gosti iz Cazina, Travnika i Tuzle, s kojima njihovi današnji domaćini već odavno imaju odlični saradnju.

Pored druženja i međusobne razmjene iskustava, ovom prilikom upriličena je zajednička posjeta Muzeju oslobodilaca Sanskog Mosta, a nakon toga organizovan je obilazak airsoft poligona koji se nalazi na kamenolomu u Zdeni, gdje su ljubitelji ove sportske discipline imali priliku uživati u prezentaciji ove zanimljive igre.

Tokom prezentacije, prisutni su mogli pogledati taktičku opremu i replike oružja kojeg klub posjeduje, te se na taj način bolje upoznati s airsoftom kao sportom, pravilima igre i potrebnom opremom. Kako je u izjavi za “Radio Sanu” istakao Edin Seferović, predsjednik Kluba ekstremnih sportova Condor, ovakvim susretima želimo da učvrstimo naše prijateljske odnose sa ostalim klubovima, te da svim zainteresovanim približimo ovu disciplinu.

Ejub Puškar, član Airsoft kluba “Crna munja” iz Cazina je istakao zadovoljstvo zbog današnje posjete bratskom klubu “Condor” iz SanskogMosta, te je za naredni period najavio još bolju saradnju između ova dva kluba. Airsoft je igra, tačnije simulacija borbenih djelovanja, vojnih i policijskih vještina i umijeća ratovanja, s naglaskom na realnosti i sigurnosti.

Nastala je kao oblik odmora te druženja u prirodi. U airsoftu se koriste replike koje su u potpunosti vjerne kopije pravog oružja, izgledom, težinom i mjerama. To oružje je, uz pravilno korištenje i poštivanje mjera sigurnosti, potpuno bezopasno. Osnovni dio opreme je replika i zaštitne naočale ili maska, a poželjno je imati i maskirnu uniformu te vojničke čizme zbog uvjeta terena. Ovaj sport se vrlo brzo širi i stvara ljubitelje širom svijeta, i trenutno u svim gradovima u Unsko-sanskom kantonu postoje registrovani jedan ili više airsoft klubova .

KOMENTARI