Ajdin Hasanbegović uspješan rukometni trener

HomeLokalne temeSanski Most

Ajdin Hasanbegović uspješan rukometni trener

Podrška sanskim rukometašima

Ajdin Hasanbegović nekadašnji igrač, a danas trener Rukmetnog kluba „Sana 7“, sa omladinskim selekcijama kluba je nekoliko puta je bio prvak USK. Njegov cilj je da sa svojim voljenim klubom napokon izbori i plasman u Premijer ligu BiH.

Ajdin Hasanbegović je rođen 1979. godine u Sanskom Mostu, po zanimanju profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Kao dječak trenirao je nogomet, a od 1998 .godine slučajno je počeo trenirati rukomet, i kako kaže, zaljubio se u ovaj sport u kojem je ostao sve do danas kao igrač i golman. Prvo je bio trener omladinskih kategorija, a trenutno i prvog tima u RK „Sana 7“.

Jedno vrijeme nastupao je i za sanski rukometni klub „Budućnost“, koji je ugašen. Hasanbegović je sa omladinskim kategorijama RK „Sana“ nekoliko puta bio prvak USK, a posebno se ističe generacija u kojoj je nastupao Jasmin Cerić, juniorski reprezentativca BiH, kao i nekoliko sanskih igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH.

To su Anis Bojić i Aladin Sinanović , te Aldin Pašagić koji je trenutno prvi golman RK „Spačva“ iz Vinkovaca. Sa mlađim selekcijama je učestovao na i velikom turniru „Quirinius Cup“ u njemačkom gradu Neuss, koji se ubraja u jedan od najjačih u Europi za omladinske kategorije.

Tad su mladi sanski rukometaši igrali protiv njemačkog prvaka „Dusseldorf“ i slovenskog „Celja“. Hasanbegoviću je cilj da kao trener sa sadašnjim klubom izbori plasman u Premijer ligu BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: