Ajla Dugonjić vrhunska sportašica

HomeLokalne temeSanski Most

Ajla Dugonjić vrhunska sportašica

KRAJ NASTAVE Za sanske maturante

Ajla Dugonjić djevojački Tetarić je jedna od najboljih i najtrofejnijih sanskih sportašica. 

Ajla Dugonjić, rođena Tetarić, 28. februara 1998. godine u Sanskom Mostu.

Karateom se počinje baviti sa 7 godina. Nosilac je crnog pojasa I dan.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri radila je samo borbe. Od značajnih rezultata treba izdvojiti dvostruku titulu državnog prvaka i jednom viceprvak BiH, te bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu koje se održalo u Grčkoj.

Također, nastupala je i na kantonalnim, regionalnim i međunarodnim prvenstvima gdje sam se penjala na postolja i u svoj grad donosila nove medalje.

Ajla ističe da je za sve njene uspjehe trebalo uložiti mnogo truda i odricanja a najveće zahvale za ostvarene vrhunske rezultate idu treneru Kemalu Hodžiću- Hepi i roditeljima od kojih je imala veliku podršku. 

„Bila sam aktivni takmičar do 2013. godine i te godine sam doživjela tešku saobraćajnu nezgodu u kojoj mi je napukla ključna kost i morala sam da pauziram 6 mjeseci od treninga i još toliko od takmičenja.

Nakon toga moji klupski prijatelji odlaze na fakultete i u inozemstvo i ja ostajem kao najstariji član kluba.Nisam imala s kim da treniram i da radim borbe, da se pripremam za takmičenja, tako da sam se povukla. 

Sada sam pomoćni trener u klubu, ali ću se potruditi i da dobijem licencu trenera. Mlađu djecu pokušavam da naučim kako da vole ovaj sport i kako da napreduju u njemu“, kaže ova uzorna sportašica.

Ajla trenutno pohađa Visoku medicinsku školu smjer Fizioterapeut i završna je godina.

Mi joj samo možemo poželjeti sreću kako na sportskom, tako i na privatnom planu.

Edin Aganović

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: