instant fap

Akcija čišćenja sanske obale

Akcija čišćenja sanske obale

Akcija čišćenja sanske obale, nedelja 24.03.2019. od 10:00

Lokacija Krkojevci, desna obala od kamenoloma do ušća Dabra.

KAD MOGU DRUGI, ZAŠTO NE BI MOGLI I MI

Ovih dana svijet je preplavljen inicijativama i raznim akcijama na društvenim mrežama, a posebnu pažnju i pozitivne reakcije dolaze sa izazovom #Trashtag. Tako i kod nas se budi masa da nešto uradi po pitanju brige o životnom okolišu i upravo jedna takva inicijativa je pokrenuta za akciju u Sanskom Mostu. 

Naime, na Facebook grupi „Bijeli Brodovi – Zaštita rijeke Sane“ je vođena rasprava o tome koliko naši sugrađani ne vode baš pretjeranu brigu o okolišu, te stalno i svugdje se može vidjeti razbacano smeće po prirodi. Takva rasprava je dovela do toga da se organizuje akcija čišćenja sanske obale već ovu nedelju i prijedlog je došao od strane mladog sugrađanina Arifagić Tarika. 

Dovoljno je samo malo volje da se uradi nešto dobro i da promjenimo ono što vidimo oko sebe. Kakve prirodne ljepote imamo, ne možemo ih ni vidjeti dok ne smaknemo smeće koje nam narušava divnu sliku. Kada ostanemo uskraćeni za nešto, tek onda to naučimo cijeniti. Ali priroda nam pruža osnovne stvari bitne za život.

Nadamo se da će ovakvih akcija biti više i da će potaknuti druge da pokupe makar ono što se nalazi u njihovom užem okruženju. 

Svi su dobrodošli da se priključe akciji u nedelju, a za učesnike su obezbjeđene i male nagrade, takođe i voda i sokovi za osvježenje.

Planirano okupljanje za one kojima treba prevoz do pomenute lokacije je parking kod gradskog mosta u 10 sati ujutro.

Naša Sana zaslužuje da uvijek izgleda čisto i lijepo!

Pridružite se i ponesite dobro raspoloženje sa sobom!

KOMENTARI