instant fap

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ općine Sanski Most danas je na odjelu transfuzijologije u Općoj bolnici organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Najdragocjeniju tečnost ovaj put su pored sekcije dobrovoljnih darivalaca krvi pri Crvenom križu, darovali i policajci iz Policijske stanice u Sanskom Mostu, ali i aktivisti iz Stranke demokratske akcije ( SDA ) .

Na ovaj način se obezbjeđuju dragocjene količine najdragocjenije tečnosti za pomoć unesrećenima i spas ljudskih života.

U sklopu današnje akcije krv je darivalo oko trideset osoba, a nešto više o samoj akciji rekao nam je predsjednik sekcije dobrovoljnih darivalaca krvi, Arnel Terzić: “Ovo je naša treća akcija ove godine, a sve u sklopu izvršavanja godišnjeg plana koji ova organizacija ima. Danas su se našem pozivu odazvali djelatnici Policijske stanice Sanski Most i aktivisti Stranke demokratske akcije. Drago nam je da na ovaj način možemo pomoći ugroženim građanima.“, istakao je Terzić.

Jasmin Džananović je već dugi niz godina dobrovoljni darivalac krvi, a danas je najdragocjeniju tečnost koja život znači darovao po tridesetsedmi put: „Preporučio bih svima građanima da daju krv jer to je spas za ljudski život.“, rekao je Džananović.

Prikupljanje i deponovanje krvi za potrebe zdravstvenih ustanova samo je jedna od aktivnosti koje provodi općinska organizacija Crvenog križa. Opća bolnica u Sanskom Mostu ima stalne potrebe za najdragocenijom tečnošću tako da ovakve akcije imaju ogroman značaj za pomoć unesrećenim licima. Sem toga, ovakve akcije imaju i veliki društveni značaj jer razvijaju osjećaje solidarnosti i humanosti u društvenoj zajednici.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi će se nastaviti i u narednom periodu.

inmedia.ba

KOMENTARI