instant fap

Akcija pomoći porodici Miskić i malom Ismaru iz Sanskog Mosta

Akcija pomoći porodici Miskić i malom Ismaru iz Sanskog Mosta

U uslovima bijede i neimaštine živi mladi bračni par Edis i Irma Miskić sa dvogodišnjim sinom Ismarom u zaseoku Kudići između Liskovca u općini Cazin i Šumatca u općini Velika Kladuša.

Naime, radi se o 25-godišnjem Edisu koji je nedavo operirao oči i 20-godišnjoj Irmi koji žive sa dvogodišnjim sinom koji ne zna šta je to slatki zalogaj, a pri tom žive u trošnoj kući. Ovaj mladi bračni par primjer je nebrige vlasti o mladima koji nakon velikih patnji i bijede traže izlaz da pobjegnu od BH stvarnosti. Teško bolesni i bez posla, pokucali su na mnoga vrata, ali bezuspješno. – Danima djetetu dajem samo grahovu supu staru i po nekoliko dana. Mi želimo raditi, ali je teško pronaći posao. Našoj bebi je potrebna pravilna i redovna prehrana, ali joj nismo to u mogućnosti obezbjediti. Molimo dobre ljude da nam pomognu u prehrani, što nam je trenutno najvažnije, priča nam Edis.

Grupa iskusne, mlade i buduće mame iz Sanskog Mosta odlučila je organizirati akciju pomoći ovoj obitelji. Ovim putem uputili su javni apel svima onima koji su u mogućnosti da na bilo koji način pomognu obitelji Miskić i malom Ismaru.

Za sve informacije možete se obratiti Romani Kekić Gubelić!!

Ništa više nije besplatno, pogotovo nama koji nemamo ništa, jer znaju da nećemo lako moći vratiti ono što pozajmimo, dodaje Edis, tužnog izraza na licu. Ovoj porodici može se pomoći uplatama na žiro račun otvoren u Sparkasse banci, na broj 5061110500, a moguće je i kontaktirati ih na broj 061-462-138.

Na ovo sve ostaje samo volja dobrih ljudi da im svi pomognemo. Nama 1KM ne znači ništa, Ismaru je to obrok. Molim Vas za pomoć. Uljepšajmo ovom pametnom dječaku djetinjstvo a Irmi i Edisu učinimo dane sa njihovim Ismarom vedrijim i sretnijim. Jer znamo svi kakva nam je vlast, pomozimo se bar mi međusobno.

KOMENTARI