instant fap

Akcija sterilizacije i kastracije pasa smještenih u skloništu Srca za šapu – poziv građanima Sanskog Mosta

Akcija sterilizacije i kastracije pasa smještenih u skloništu Srca za šapu – poziv građanima Sanskog Mosta

U skloništu Srca za šapu trenutno je smješteno preko 120 pasa od kojih su mnogi spolno zreli. Veterinarska stanica Sanski Most radi povremene sterizacije i kastracije pasa, ali to nije ni blizu potreba i ozbiljnosti ovog pitanja – ukoliko ne poduzmemo hitne mjere za par mjeseci bi se mogli suočiti sa desetinama kučića.

Zato smo tražili pomoć od prijatelja i dr.Glumac Velimir, veterinar sa dugogodišnjim iskustvom privatne prakse iz Čakovca, je pristao da u subotu, 2.aprila dođe i besplatno obavi petnaestak sterilizacija i kastracija.

Međutim, suočeni smo sa problemom smještaja pasa nakon zahvata. Naime, dok rane ne zarastu, psi moraju biti u prostoru u kojem će mirovati i biti fizički odvojeni od ostalih pasa jer postoji velika opasnost da će ih oni napadati i ozlijediti. U skloništu ima šest boksova koji su već zauzeti i u kojima borave mali kučići, jedan bolesni pas i jedan rotvajler koji ne može biti pušten među ostale pse.

Zamolili smo predstavnike susjednog skloništa koje se nalazi tik uz naše i u kojem ima nekih dvadesetak kućica sa samo nekoliko pasa da se na deset dana psi tu smjeste nakon sterilzacija i kastracija. Odgovor je nažalost bio negativan.

Molimo građane Sanskog Mosta koji imaju adekvatne uvjete da prihvate pse nakon sterilizacije da nam se jave (ograđeno dvorište sa kućicom, boks za pse sa kućicom, štala iz koje pas ne bi mogao pobjeći i slično). Pas bi kod privremenog udomitelja bio smješten na njezi desetak dana dok se ne oporavi, a zatim bismo ga vratili nazad u naše Sklonište.

Pišite nam što prije da možemo planirati smještaj. Hvala!
Srce za šapu

KOMENTARI