instant fap

Akcija za pomoć projektu “Nada”

Akcija za pomoć projektu “Nada”

Admir Šarčević, nekada poznati nogometaš Podgrmeča, koji sada živi i radi u dalekoj Kanadi, te njegova supruga Sanela, također nekadašnja sportistkinja, i ove godine su u toj sjevernoameričkoj zemlji započeli realizaciju humanitarne akciju za centar „Nada“ u Sanskom Mostu.

Podsjećamo, radi se o centru za djecu s posebnim potrebama. Na ideju o organizaciji pomenute humanitarne akcije bračni par Šarčević došao je prije dvije godine godine nakon što su putem medija upoznati s radom centra „Nada“ u Sanskom Mostu. Inače, Šarčevići u Kanadi rade s djecom s posebnim potrebama, i kako ističu, imaju posebno razvijen senzibilitet prema takvoj djeci. Stupili su u kontakt s Amelom Omić, koja već duži niz godina uspješno vodi projekat „Nada“, te se upoznali s materijalnim problemima s kojima se suočava ovaj projekat. Inače, Admir Šarčević je i u Kanadi posvećen voljenom sportu i tehnički je direktor nogometnog kluba iz kanadskog grada Red Dira.

Svakog januara klub organizira ekstra plaćene treninge za djecu, a sav prihod ostvaren na ovaj način, po dogovoru je namjenjen humanitarnoj akciji. Također, Šarčevići su sa akcijom upoznali i lokalne sponzore koji su donirali novac u ove svrhe. Prikupljeni novac će poslužiti centru „Nada“ kako bi se stvorili još kvalitetniji uslovi za boravak djece s posebnim potrebama. U protekle dvije godine prikupljena su značajna materijalna sredstva zahvaljujući kojima je izvršeno opremanje prostorija u kojima borave mališani u centru „Nada“. Također, mališani i njihovi vaspitači ugostili su proteklog ljeta porodicu Šarčević koja je bila u posjeti rodnom gradu te tada za njih priredili priredbu i darovali im poklone

KOMENTARI