instant fap

Ako laže Avaz, ne lažu ambasadori

Danas su ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Nigel Casey i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Patrick S. Moon dali zajedničku izjavu o svom sastanku koji su u četvrtak imali u Ministarstvu sigurnosti BiH s ministrom Sadikom Ahmetovićem.

– U medijima su se pojavili netačni izvještaji o prirodi sastanka koji je jučer održan između ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i ministra sigurnosti BiH. Sastanak je održan kako bi iskazali svoju zabrinutost povodom niza nedavnih terorističkih incidenata u svijetu i naš interes da radimo sa vladama u cijelom svijetu u borbi protiv terorističkih prijetnji. Tema razgovora nije bila unutrašnja politička situacija u BiH. Mi cijenimo blisku saradnju koju imamo sa Ministarstvom sigurnosti BiH i drugim relevantnim vladinim institucijama u ovoj zemlji, saopćili su.

“Mediji” iz zajedničke izjave je Dnevni avaz (i valjda prateća izdanja), koji je danas posegao za Moonom i Caseyem kao svojim oružjem u borbi protiv aktualnog ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića i SDA. Avaz je na naslovnici i u pozamašnom tekstu ustvrdio kako su ambasadori kod Ahmetovića bili da bi upozorili njega i stranku kojoj pripada “da prekinu veze s iranskom obavještajnom linijom”.

O Avazovom “netačnom izvještavanju”, najbolje svjedoči potreba ambasadorskog dvojca za demantijem.

KOMENTARI