instant fap

Težak rad se isplati: Senada Kubat

Nagradu za najuspješnijeg proizvođača u plasteničkoj proizvodnji u općini Sanski Most, u okviru nedavno održane manifestacije „Dani poljoprivrede“, dobila je Senada Kubat.

Ova mlada djevojka je primjer da se može živjeti od poljoprivrede i plodova svoga rada, ukolio se to zaista želi. Na oko pet stotina kvadratnih metara zemljišta u plastenicima, Senada Kubat je ove godine proizvela oko sedam tona paprike i paradajza. Iako nije imala nikakvog predznanja, odlučila je prije nekoliko godina da se oproba u poljoprivrednoj proizvodnji i, kako kaže, nije nimalo pogriješila. Neophodne stručne savjete i pomoć, Senada je dobila od predstavnika općinske savjetodavne službe za poljoprivredu i zemljoradničke zadruge „Agrisan“.

Za uzgoj povrća, kako ističe, potrebno je uložiti dosta rada i ljubavi. Stručni žiri ovogodišnje manifestacije „Dani poljoprivrede“ odlučio je da prva nagrada u oblasti plasteničke proizvodnje ove godine pripadne Senadi Kubat. Ova mlada poljoprivrednica kaže kako svoje proizvode prodaje na gradskoj tržnici i dodaje kako se od poljoprivrede, ukoliko se uistinu želi raditi, može živjeti. U narednom periodu Senada Kubat planira proširenje plasteničke površine i povećanje obima proizvodnje. U poljoprivredi je, kako ističe, pronašle izvor egzsitencije, ali i duševni mir i spokojstvo…

KOMENTARI