instant fap

Albin Fajković kroči put za Prvaka Evrope

Albin Fajković kroči put za Prvaka Evrope

Albin Fajković iz Sanskog Mosta, koji nastupa za Fight Club “Winner” iz Prijedora, okitio se sa nove dvije zlatne medalje. On je do svog još jednog velikog rezultata došao na Otvorenom prvenstvo RS-a u Kick Box-u koje je protekle subote održano u Prijedoru. Fajković je dva prva mjesta osvojio nakon četiri borbe u senioskoj konkurenciji disciplinama K1 i low kick.
Novim uspjehom Fajković je pokazao i dokazao da je jedan od najboljih u ovoj kategoriji i disciplanama u našoj državi, ali i regionu. Kako ističe, posljednji vrhunski rezultati daju mu dodatnu motivaciju da više trenira i da se na idućim velikim takmičenjima ponovo popne na pobjedničko postolje.
„U 2014-tu godinu,kao i što sam obećao, sam ušao sa osvojena dva veoma jaka turnira. Imao sam devet borrbi i osvojene dvije zlatne medalje na WKF Svjetskom kupu u Varaždinu i dvije u Prijedoru. Do nekih pobijeda je bilo poprilično teško doci,dok sam do drugih došao na malo lakši način. Sve u svemu sretan sam i zadovoljan s onim sto sam prikazao u ovih devet pobjeda. Svakodnevno odradjujem dva treninga i pripremam se za sljedeće izazove i pobijede“, rekao je Fajković.
On se putem društevih mreša zahvalio svima onima koji su uz njega i daju mu podršku, te najavljuje svoje nove nastupe na velikim takmičenjima.
„Sljedeća destinacija je 3.maj u Opatiji u Hrvatskoj i učešće na FFC Championshipu.Riječ je o veoma jakom profi turniru gdje nastupaju osvajači svijetskih i evropskih prvenstava i veoma iskusni i kvalitetni borci. Biće teško doci do samog vrha, ali daću sve od sebe da nastavim niz pobijeda i opravdam poziv i povjerenje. Nakon toga u junu slijedi meč u Parizu, ali se još ne zna tačan datum. Ako sve bude kako smo planirali, a nadam se da hoće i trudicu se, možemo očekivati u augustu i mec za profesionalnog prvaka Evrope u K-1 do 67kg.“, kaže Fajković. autor:radiosana.

KOMENTARI