Alejna Lasić u prijedorskoj “Mladosti”

HomeLokalne temeSanski Most

Alejna Lasić u prijedorskoj “Mladosti”

Alejna Lasić, ponos Sanskog Mosta!

Alejna Lasić, nada sanske i bh. košarke, u narednoj sezoni bi trebala nastupati za Ženski košarkaški klub „Mladost“ iz Prijedora. Ova uzorna sportašica je do sada pokazala svoj raskošni košarkaški talenat, a prijedorski klub bi trebao biti prolazna stanica za buduću uspješnu karijeru.

Alejna Lasić, mlada i perpsketivna sanska košarkašica, počela je trenirati sa ekipom ŽKK „Mladost“ iz Prijedora i u narednoj sezoni bi trebala nastupati za ovaj klub koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prvi trening u novoj sredini za Alejnu je protekao u najboljem redu, a ona se zahvalila treneru i djevojkama koje su je prihvatile i pružile podršku kao i dobrodošlicu.

Ova uzorna sportašica košarku je zavolila još od malih nogu uz oca Emira koji je trener ŽKK „Sana“. Rođena je 11.12.2004. godine i kao djevojčica sa 7 godina priključila se treninzima pionirske selekcije i od tada je u košarci. Dosta uspjeha je ostvarila sa kadetskom selekcijom, a iako po godinama još kadetnjinja poslednjih sezona je nastupala za seniorski tim, bila je jedna od najboljih i prvi strijelac ekipe.

Alejna iza sebe već ima bogato košarkaško iskustvo, igra na poziciji playa, ima odličan pregled igre sa veoma dobrim šutom za tri poena, a tokom utakmice upiše i veliki broj asistencija. Njen kvalitet i raskošan košarkaški talenat nije ostao neprimjećen. Tako je sa 11 godina pozvana u reprezentaciju USK sa kojom je nastupila u Mostaru protiv reprezentacije Hercegoačko – neretvanskog kantona.

Također, 2019. je dobila poziv za okupljanje U-14 reprezentativki BiH, svojim igrama je zadovoljila i za očekivati je da i ubuduće nosi bh. dres. Treba istaći, da je dva puta od Sportkog saveza općine Sanski Most 2015. i 2016. godine. proglašena sportskom nadom, a ona je ujedno dokazala da je velika nada i bh. košarke.

Alejni čestitato i želimo joj puno sreće i dobrih igara u narednoj sezoni sa ekipom Mladosti, ali i svakako da dobije poziv za nastupe u reprezetaciji BiH. Nadamo se da će prijedorski klub biti samo prolazna stanica za buduću uspješnu karijeru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0