instant fap

Alen Maslo se vraća u Sarajevo nakon uspješnog liječenja

Krajem juna su članovi porodice i prijatelji ispratili teško oboljelog 17-godišnjaka Alena Maslu sa Aerodroma u Sarajevu i poželjeli da se sa liječenja iz Njemačke vrati zdrav i veseo. Želje su im ispunjene, jer Alen se u nedjelju vraća kući i to sa dobrim vijestima.

vaj hrabri momak danas je obavio kontrolni pregled u klinici u Berlinu i ljekari su mu dali zeleno svjetlo za povratak kući. Ono što je još bitnije je to da su zadovoljni dosadašnjim liječenjem.

“Alen se vraća u nedjelju. U dva sata bi trebao stići u Sarajevo. Što se tiče rezultata liječenja, ovi prvi ukazuju na to da će sve biti kako treba. Nakon današnjeg pregleda rekli su da ne mogu vidjeti i reći da je bolest sto posto nestala, ali ono što su sigurni i što su potvrdili je to da se ona više neće širiti i da mu je spašen život”, rekao je Alenov brat Almin Maslo za Klix.ba.

Alen će 30. augusta ponovo morati otputovati u Berlin, gdje će primiti još jednu dozu terapije. Međutim, nije poznato hoće li se odmah vratiti kući, ili će morati ostati tri sedmice.

Podsjetimo, Alen je momak iz Sarajeva koji je teško obolio od opake bolesti histocitoze Langerhansovih stanica, čije liječenje u našoj zemlji nije bilo moguće.

Nakon što je bh. javnost saznala za Alenovu bolest, organizirane su mnogobrojne akcije pomoći, jer mu je trebalo oko 100 hiljada KM za liječenje.

Klix.ba

KOMENTARI