instant fap

Alma Tulek: Maturantima

Alma Tulek: Maturantima

Nemojte biti ‘imperativ’ svoje noći. Sjećam se dobro i svoje male i svoje velike mature. Radovala sam se završetku osnovne škole i bila euforična pred maturskom noći. Sva u zanosu i poletu, otputovala u svoju Banja Luku da bih pronašla svoju haljinu.

Kratka, jednostavna haljina sa kariranim gornjim dijelom za malu maturu. Za veliku maturu isto kratka “balska haljina” predivna, a opet sasvim jednostavna. 

U moru i nizu pričanja o tim noćima unaprijed, stigla je ista. Trenutak pred izlazak na “scenu”, uhvati čovjeka nervoza. Kakva sam, je li sve na mjestu, kako će me neko tamo vidjeti, pohvaliti ili negativno prokomentarisati. Toliko nebitnih pitanja u našoj glavi se nalazi. Ali, doista nebitnih. 

Ta noć će proći. Brže no što je i stigla. Nećete se sjećati ni jednog trenutka šta je ko nosio, kakvu je frizuru napravio te koliko je novca za to sve odvojio. Nećete se sjećati ko je s kim došao te se u trenucima pogledima tražio. 

Te noći nećete izgraditi drugačiju sliku haljinom ili odijelom, nećete promijeniti mišljenje onih koji su sa vama proveli generaciju i svoju sliku koju su stekli vaši vršnjaci o vama samima. 

Zato, dragi maturanti, kad budete tu noć krenuli u svoju noć, imajte na umu da je to vaša “možda ” zadnja noć u totalu sa ostatkom vaših vršnjaka, zanemarite trenutke namještanja, popravljanja, oteklih nogu radi neadekvatnih cipela, koju dlaku od frizure koja ispada iz kolosijeka ostatka iste, zanemarite komentarisanja ko je šta obukao, je li mu stoji ili ne, ko je s kim izašao, kada i gdje. 

Zanemarite sve, i posvetite se toj noći u potpunosti, smijte se od srca, plešite i pjevajte toliko da izgubite glas.

Vi tu noć stavljate tačku na najljepši dio svog života, zato učinite sve što možete da taj kraj ostane u sjećanju kao noć koja je vama i vašim vršnjacima obilježila najljepši period života. 
Budite mi pozdravljeni, nasmijani i sretni.

Jer tek poslije te noći slijedi “sve ono poslije”🤗

KOMENTARI