instant fap

Almedin Handanović, fotograf koji je kroz objektiv prikazivao naše ljepote

Almedin Handanović, fotograf koji je kroz objektiv prikazivao naše ljepote

Almedin Handanović, poznatiji pod pseudonimom Gorštak na salašu, preminuo je u martu 2019. godine. Mnogi su se zahvaljujući njegovim fotografijama zaljubili u glavni grad BiH, a društvene mreže pune su emotivnih poruka njegovih pratilaca koje je ova vijest duboko potresla.

Almedin Handanović rođen je u Sanskom Mostu, a živio je i radio u Sarajevu. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od ranog djetinjstva, a posljednjih nekoliko godina fotografijom se bavio profesionalno. U želji da ispriča priču o jedinstvenom duhu Sarajeva koji, kako je govorio, nikoga ne ostavlja ravnodušnim svakodnevno je fotografisao glavni grad BiH i njegovu okolinu.

S obzirom na to da je uglavnom fotografisao kada padne noć prozvali su ga i lovcem na noćnu svjetlost. Iza njega su ostale brojne fotografije kojima je zabilježio ljepotu Sarajeva i koje ostaju da svjedoče o njegovoj ljubavi prema glavnom gradu BiH.

Hvala ovom plemenitom insanu i neka je rahmet njegovoj finoj duši koja je hranila naše oči Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom u predakšamske i akšamske sate svojim lijepim slikama.

KOMENTARI