instant fap

ALPI okuplja mlade političke lidere/ke iz regije

ALPI okuplja mlade političke lidere/ke iz regije

Alma Tulek, polaznica treće generacije najprestižnijeg političkog programa ALPI u Bosni i Hercegovini, članica Stranke demokratske akcije i općinska vijećnica u Sanskom Mostu ovom prilikom je željela da istakne da je ovo drugi regionalni podcast na kojem učestvuje, ovaj put kao moderatorica.

„Danas sam imala priliku da moderiram podcast sa Ernom iz Bosne i Hercegovine i Stefanom iz Srbije. Ovim putem želimo da stvaramo jednu konekciju u regiji, gdje imamo priliku da razmijenimo znanja i iskustva kad su u pitanju politički sistemi ove dvije države.”

Imamo slične probleme u obje države, ako uzmemo u obzir pitanje koje se nas posebno tiče, a to je pitanje mladih. Na ovaj način želimo da približimo sličnosti i pokušamo dati odgovore kako da unaprijedimo sistem.
Ono što je sigurno bitno za naglasiti je da smo svi spremni na promjene. Želimo da se mladi ljudi okupe oko zajedničkih ideja i ciljeva.

Želimo da stvorimo zdravu okolinu, u kojoj ćemo ostajati sa svojim porodicama i prijateljima.
Da li je to moguće i na koji način, pa sigurno ako krenemo svi od sebe, ne budemo pravili razlike i jednostavno na svakom koraku činimo da unaprijedimo čak i ono najmanje bitno.

Pretplatite se na naš youtube kanal i pratite regio nalne podcast-e.

Link je ispod :

KOMENTARI