instant fap

Alpina B9 je fantastična alternativa klasičnom modelu M5

Alpina B9 je fantastična alternativa klasičnom modelu M5

BMW Serija 5 E28 bila je prva generacija sportskog sedana koja je dobila pravu M verziju, ali oni koji traže nešto unikatnije imaju priliku kupiti Alpinu 9.

Primjerak Alpine B9 proizveden 1983. godine prodaje se u SAD-u, a svoj život je započeo u Njemačkoj odakle je nakon dvije godine uvezen u Japan. Tu je ostao u naredne 32 godine, a od 2017. je u vlasništvu trenutnog prodavača. Radi se o jednom od svega 577 proizvedenih primjeraka Alpine B9.

Karoserija je lakirana u tamno plavu boju, a krase je zlatne Alpina naljepnice. Vizuelna poboljšanja u odnosu na standardnu Seriju 5 uključuju prednje i stražnje spojlere, kao i 16-inčne Alpina felge. Nazad se ističe B9 3.5 oznaka, a automobil je zaista u gotovo savršenom stanju.

U unutrašnjosti su sportska sjedišta presvučena originalnim smeđim Alpina velurom sa plavim i zelenim linijama, Alpinin klaster, kožom presvučeni Momo upravljač, drvena Alpinina ručica mjenjača i oznake na centralnoj konzoli koje jasno govore o kakvom raritetu se radi. Automobil posjeduje podizače stakala i električne retrovizore, kao i električni šiber.

Ispod haube se nalazi 3,5-litarski redni šestak, odnosno Alpinina tunirana verzija BMW-ovog M30 motora s novom glavom cilindra, bregastom osovinom, klipovima i modificiranom Bosch Motronic ECU jedinicom. Sve to omogućava motoru da isporuči “zdravih” 241 KS i 320 Nm obrtnog momenta, što je impresivno za standarde osamdesetih godina prošlog stoljeća, a za današnje vrijeme barem respektabilno.

Automobil se prodaje putem stranice 4starclassic.

KOMENTARI