Amar Kaltak: Bosansko čudo od djeteta Elvedin Hegić

HomeNaše priče

Amar Kaltak: Bosansko čudo od djeteta Elvedin Hegić

Amar Kaltak: Mladi vozači

Bosansko čudo od djeteta pod imenom Elvedin Hegić, bavi se jako zanimljivim, pa moglo bi se reći i nevjerovatnim stvarima.

Piše: Amar Kaltak

Naime ovaj mladi momak rođen 29.01.1997. godine u Frankfurtu na Majni, bavi se nekom vrstom magije. Svi smo mi kao mali zamišljali kako imamo neku moć nekog superheroja i izvodimo neke čudne stvari, međutim, Elvedin se takvim stvarima bavi već od svoje 10-e godine.

Ono čime se on bavi je zabavljanje naroda mađioničarskim trikovima. Iako je završio Elektrotehničku školu u Kozarcu, Elvedin, koji trenutno živi i radi u našem gradu, bavi se ovim zanimljivim hobijem.

Zanimalo me je kako je to sve počelo, pa mi je rekao da je na to sve uticala televizija. To jest, kao mali gledajući TV, ugledao je nekog čiku kako radi neki trik i upravo tako i on počeo. Za njegov prvi trik trebalo mu je 5 minuta. Zamislite. Međutim Elvedin kaže da iako zna na stotine trikova, sve je skoro naučio sam. Takođe napominje da mu je za neke trikove trebalo 5 do 10 minuta, a za neke je čak usavršavao i godinama.

On ne radi samo sa kartama, nego i sa raznim kovanicama, lopticama, gumicama, kašikom i prstenom, a vjerovali ili ne, nekad čak i sa smokijem. U svemu što radimo, moramo imati nekog uzora, Elvedin ga pak nema, ali kaže da uživa gledajući trikove Cyrila Takayame. A za one koji ne vjeruju, pripremili smo i video od samo par njegovih trikova .

Ako ste ikad pomislili da je nešto nemoguće, ovaj momak će vam pokazati.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0