instant fap

Amar Smailović u dresu “Rođenih”

Amar Smailović u dresu “Rođenih”

Amar Smailović je novi igrač mostarskog Veleža, te ujedno i četvrti Sanjanin koji će nastupati za ovaj klub. Pomenimo, za mostarske Rođene još igraju Irhad Krkić i Ismet Talić u juniorskoj selekciji, te Nermin Alagić u prvom timu. Amar je prošao je sve omladinske selekcije Podgrmeča, a zadnju sezonu je nastupao u Rudaru iz Kamengrada.

Amar Smailović je rođen 11. 01.2003., a nogomet je počeo trenirati sa 6 godina. Još od prvih kontakata sa loptom njegovi treneri su uočili nešto drugačije od ostalih mališana i već tad su mu predvidjeli blistavu karijeru. Smailović je sa svojim vršnjacima iz pionorske i kadetske selekcije Podgrmeča osvojio brojne trofeje na takmičenjima u BiH i van njenih granica i čak je devet puta proglašavan najboljim igračem na raznim turnirima.

U njegovoj karijeri interesantan je podatak da je sa 12 godina otišao na probu u sarajevski Željezničar, ali problemi sa stanovanjem su ga spriječili da obuče plavo – bijeli dres.

Amar je talentirani veznjak sa predispozicijama lidera u svojoj kategoriji. Ovaj perspektivni nogometaš osjeća igru i prostor, ima zavidnu tehniku i pregled igre. Odlično asistira svojim suigračima, a i sam često zabija golove. U sezoni 2019/ 2020 bio je kapiten kadetske selekcije Podgrmeča koja je vice prvak Omladnske lige BiH grupa zapad.

On je pored odličnog vođenja ekipe postigao i 4 gola, te upisao veliki broj asistencija. Amar je do svoje 16 godine vrijedno trenirao u NK Podgrmeč, a potom je prešao u NK Rudar Kamengrad, gdje je nastupao za seniorsku ekipu. Konačno, ove godine Amar je dobio priliku da ode na probu i pokaže svoje nogmetne vještine u mostarskom Veležu.

Rođeni su prepoznali svu raskoš talenta ovog uzornog mladića, bili su zadovoljni njegovim sposobnostima i odlučili da tamo nastavi karijeru. Na kraju, Amaru želimo mnogo dobrih igara, zdravlja i sportske sreće u dresu Veleža i ne sumnjamo da će ubrzo dobiti veliku podršku vatrene navijačke skupine Red Army.

KOMENTARI