instant fap

Amazon najavio Kindle Fire HD

Amazon je najavio da je Kindle Fire poboljšan i da mu je snižena cijena. U SAD-u će koštati 159 dolara, a dobio je i novu, dugotrajniju bateriju

Kompanija Amazon je na konferenciji za medije održanoj u Santa Monici najavila tablet-kompjuter Kindle Fire HD. Tablet će kupcima biti ponuđen u dvije veličine, 7 i 8,9 inča. Uređaj ima IPS ekran rezolucije 1920×1200.
Kindle Fire HD je prvi tablet koji podržava MIMO tehnologiju za bolju Wi-Fi povezivost. Uređaji imaju dvije antene koje omogućavaju 41 posto bržu konekciju u odnosu na treću generaciju Appleovog iPada. Tablet ima OMAP 4 procesor koji se može porediti sa Nvidia Tegra 3 čipom.

Osim toga, tu je laminirani ekran za bolji kontrast i antiglare sloj koji sprečava zadržavanje otisaka i refleksiju svjetla. Za bolji zvuk se brine Dolby Digital Plus zvučnik. Tablet ima bluetooth, HDMI i kameru na prednjoj strani.

Što se tiče softvera, usluga WhisperSync je proširen na audioknjige i igre, što omogućava korisnicima da koriste svoj sadržaj koji se nalazi na različitim uređajima. Inovativna tehnologija, koja je nazvana Immersion Reading, kombinacija je e-booka i audio booka, a omogućava korisnicima da im se čita knjiga koju žele. Usluga X-Ray for Movies nudi korisnicima dodatne sadržaje o filmovima koje su preuzeli s interneta na svoj Kindle Fire HD.

Amazon je najavio da je Kindle Fire poboljšan i da mu je snižena cijena. U SAD-u će koštati 159 dolara, a dobio je i novu, dugotrajniju bateriju.

Otkriven je i 8,9-inčni model koji podržava 4G tehnologiju. Prodaja počinje u novembru. U ponudi će se naći 7-inčni Kindle Fire HD po cijeni od 199 dolara za model od 16 GB, dok će 8,9-inčna verzija koštati 299 dolara.

KOMENTARI