Ambasador Turske u BiH otvorio vrtić u Ključu

HomeUncategorized

Ambasador Turske u BiH otvorio vrtić u Ključu

Nova radna mjesta u Ključu: ASA PREVENT pokreće proizvodnju namještaja

Njegova ekselencija Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u BiH, jučer je na čelu visoke delegacije ove zemlje posjetio općinu ključ.

U delegaciji bili su, između ostalih i predstavnici Turske agencije za razvoj i koordinaciju TIKA-e na čelu sa gosp. Surejjom Polatom. Tursku delegaciju primio je općinski načelnik Nedžad Zukanović sa svojim saradnicima, predstavnicima zakonodavne vlasti Općine, izvršne vlasti kantona predvođene premijerom Izudinom Saračevićem i lokalnim podzetnicima koji su održali zajednički radni sastanak.

Centralni dio posjete delegacije Turske na čelu sa NJ.E. ambasadorom Cihadom Erginayem bila je posjeta Dječijem vrtiću Ljiljan, odnosno svečano otvaranje ovog objekta u koji je Turska agencija za razvoj i koordinaciju TIKA uložila oko 250,000.00 KM. Tom prilikom je obnovljena fasada na objektu vrtića, zamijenjen krov, uređene untrašnje prostoije kao i vanjska igranioca za djecu i ograda oko objekta.

Ovome činu nazočili su i brojn i građani općine Ključ. Djeca dječijeg vrtića Ljiljan na sebi svojstven način, pjesmom i dječijom razdraganošću pozdravili su nesvakidašnje posjetioce vrtića Ljiljan.

U znak zahvalnosti direktor vrtića Ljiljan, Mujaga Selman uručio je NJ.E. ambasadoru Erginayu skromne poklone koje su dobili i predstavnici TIKA-e i lokalnog organa uprave na ogromnom angažmanu prilikom realizacije ovog projekta od velikog značaja za općinu Ključ i njene stanovnike.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0