Američki kompjuterski div HP zatvara do 9000 radnih mjesta

HomeMagazin

Američki kompjuterski div HP zatvara do 9000 radnih mjesta

10 predivnih ljubavnih stihova Johnnyja Štulića: “Možda ne razumiješ, ali volim te…”

AMERIČKI proizvođač računala i pisača HP najavio je zatvaranje između sedam i devet tisuća radnih mjesta kako bi smanjili troškove u sklopu reorganizacije poslovanja.

Planiranim ukidanjem radnih mjesta broj HP-ovih radnika širom svijeta mogao bi se smanjiti oko 16 posto.

U kompaniji očekuju da će smanjenjem broja zaposlenih i drugim mjerama smanjenja troškova uštedjeti oko milijardu dolara, navodi se u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Uprava očekuje da će ih restrukturiranje kratkoročno skupo stajati, predviđajući do kraja fiskalne 2022. godine milijardu dolara troškova povezanih s preustrojem poslovanja.

Stiže novi izvršni direktor

HP je prošle godine izvijestio da ima 55.000 zaposlenika, a u jučer objavljenom priopćenju nisu ažurirali tu brojku. Proteklih su godina već u više navrata smanjivali broj zaposlenih. Sredinom 2018. grupa je najavila da bi do kraja financijske godine 2019. trebala otpustiti oko 4500 do 5000 zaposlenih.

U pripremi su i velike promjene na menadžerskoj razini, pa bi tako Dion Weisler 1. studenoga trebao prepustiti dužnost izvršnog direktora dugogodišnjem menadžeru HP-a Enriqueu Loresu.

Tvrtka ima problema zbog pada tržišta osobnih računala i pisača, iako se stanje u međuvremenu donekle poboljšalo. Nakon podjele nekadašnjeg tehnološkog diva Hewlett-Packarda 2015. godine, HP je preuzeo poslovanje s hardverom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0