instant fap

Amerikanci pišu kako će Nurkić mijenjati klub

Amerikanci pišu kako će Nurkić mijenjati klub

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić priprema se sa Portland Blazersima za početak nove NBA sezone, ali mediji u SAD pišu kako bi Nurkić mogao promijeniti klub.

“Između Nurkića, Covingtona i Simonsa, bh. košarkaš je najbliži odlasku. Covington je i više nego važan za tim, a neće tražiti mnogo više od 12 miliona dolara po godini, koliko ima prema ugovoru. Portlandu će biti veoma teško da pronađe nekoga ko može dopunjavati ekipu poenima u napadu, a donijeti elitnu odbranu, kao što to radi Covington. Simons je mladi projekt kluba i preveliki je talent da bi odustali od njega”, piše Ripcityproject koji prati Portland, te dodaje:

“Nurkićev talent bi u ovom slučaju mogao biti ‘šteta’ za njega. Igrač s tako pametnim postavljanjem u odbrani, mogućnošću da igra sekundarnog playmakera može sigurno da traži više od 10 miliona dolara po sezoni. Mlad je dovoljno da ga svaki drugi NBA tim želi kako bi pojačao sastav i moguće je da ga Portland trejduje”.

Nurkić ima ugovor sa Blazersima do kraja naredne sezone, a to je jedan od razloga zašto Portland želi trejdovati Jusufa. Produženje ugovora nije opcije jer Portland ne može ponuditi plaću kakvu želi i zaslužuje Nurkić.

Plan je da ga trejduju do februara 2022. godine. Nurkić je u Portland stigao iz Denvera, a u sezoni iza nas odigrao je 37 utakmica i ostvario prosječan učinak od 11.5 poena, devet skokova i 3,4 asistencije.

KOMENTARI