Amina Hodžić ima priliku da postane Omladinski Evropski Ambasador

HomeSanski Most

Amina Hodžić ima priliku da postane Omladinski Evropski Ambasador

Proljeće nije otkazano. Naručite najljepše cvijeće iz Sanskog Mosta

Naša mlada sugrađanka Amina Hodžić, nalazi se u užem izboru kandidata da postane ovogodišnji Omladinski Evropski Ambasador.

Ukoliko bude izabrana, biće to veliko priznanje za nju, ali i Sanski Most, budući da iz naše države dvadeset mladih osoba svake godinu bude imenovano mladim evropskim ambasadorima.  Mladi Evropski Ambasadori mrežu je mladih aktivista sa područja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija), koji dolaze iz različitih sredina, ali svi dijele zajedničku viziju – živjeti omladinski aktivizam koji smatraju najmoćnijom snagom za postizanje društvenih promjena.

Upravo je omladinski aktivizam Aminin glavni motiv da se prijavi za omladinskog ambasadora. I mi svakako možemo putem glasanja podržati našu sugrađanku da postane novi evropski omladinski ambasadori.

Potrebno je izdvojiti par minuta svog vremena za registraciju na stranici WeBalkans.eu, gdje se može glasati za Aminu Hodžić.

Ova prestižno priznanje svakako nosi sa sobom određene obaveze ali i odgovornost, ali i pruža mnoge benefite na putu izgradnje i ostvarenja životnih ciljeva. Među mladim ljudima koji su uključeni u nevladin sektor i oblast omladinskog aktivizma, vlada veliki interes za učlanjenjem u ovu mrežu, a glasanje traje do 30. augusta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: