instant fap

Amir Bajrić uspješno operiran

Amir Bajrić uspješno operiran

Sanjanin Amir Bajrić, jučer jepodvrgnut komplikovanom operativnom zahvatu na jednoj klinici u Istanbulu, nakon što je prije par primljen u tu zdravstvenu ustanovu.

Radi se o operaciji odstranjivanja karcinoma na glavi gušterače, koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije. U međuvremenu ljekari na pomenutoj klinici obavili su sve neophodne zdravstvene preglede i pretrage, te je utvrđeno kako nije došlo do širenja tumora, a raduje i informacija da neće biti potrebna hemoterapija.

Prema prvim informacijama, operacija je uspješno obavljena. Nadamo se da će se Amir oporaviti.

Podsjećamo da je Bajriću nedavno dijagnosticiran tumor na glavi gušterače. Obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika, što je na kraju realizovano.

Zbog mogućnosti širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bilo bitan faktor, pa je trebalo što prije sakupiti velika sredstva za liječenje. U humanitarnu akciju za pomoć ovome ocu dvoje maloljetne djece uključio se veliki broj građana u zemlji i inostanstvu, pa je naposlijetku osiguran neophodan novac za liječenje i Bajrić je otputovao put Turske.

KOMENTARI